Решението на сър Алекс, което разбило сърцето на Погба и го накарало да напусне Манчестър Юнайтед


Решението на сър Алекс, което разбило сърцето на Погба и го накарало да напусне Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Gulliver

3569 0

Звездата на Манчестър Юнайтед Пол Погба разкри какво го е подтикнало да напусне първия път "червените дяволи" и да премине в Ювентус като свободен агент през 2012 година.

Това е едно решение на сър Алекс Фъргюсън, когато при домакинския двубой срещу Бекбърн Роувърс в последния ден на 2011 година Погба не получава мечтания дебют.Въпреки че няколко пъти вече му е било обещавано. Вместо това обаче легендарният мениджър решава да  преквалифицира Рафаел да Силва в ролята на вътрешен полузащитник, вместо да заложи на Погба. Месец по-късно французинът все пак дебютира във Висшата лига по време на двубоя срещу Стоук Сити, но решението от Погба вече е било взето.

"Просто исках да да играя и да видя, че ми вярват. Този мач с Блекбърн ме остави с разбито сърце. В отбора нямаше халфове, защото имаше много контузени. Пол Скоулс също не беше там. Мисля, че това беше в момента, когато се бе отказал, преди да реши да се върне. Рафаел игра в центъра с Парк, а аз дори не влязох в този мач. Бях на пейката, загрявах, мислех, че ще вляза и това ще бъде голяма възможност за мен. Това не стана, след което се случиха останалите неща. Разбира се, мениджърът има право на избор, но в този ден останах с разбито сърце", заяви Погба. 8 години по-късно Погба отново е разкъсван между Манчестър Юнайтед и Ювентус.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички