Рекорд след рекорд за Холанд: Нито един играч не е постигал подобно нещо от 1931 г.


Рекорд след рекорд за Холанд: Нито един играч не е постигал подобно нещо от 1931 г.
Снимка: Getty Images

5246 0

Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд продължава с великолепното си представяне от началото на сезона. Норвежецът спази традицията и вкара в пореден мач за "гражданите".

Рекорд след рекорд за Холанд

Холанд откри резултата срещу Фулъм. Още във втората минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа след намеса на Рийн, който препъна Хулиан Алварес в собственото си наказателно поле. С изпълнението се нае Ерлинг Холанд. Лено хвана ъгъла, но ударът бе твърде добре пласиран и с достатъчно сила. Така вкара гол номер 34 и подобри рекорда за най-много голове в един сезон във Висшата лига.

С това попадения Холанд направи поредните рекорди. Той изравни постижението за най-много вкарани голове във Висшата лига - 34. Толкова имат и Алън Шиърър и Анди Коул. Има още време до края на сезона, в който напдателят да задмине и това постижение.

Ерлинг Холанд също така стана първият играч от 1931 г. насам, който отбелязва 50 гола за един сезон, докато играе за отбор от най-високата дивизия на Англия. Само преди дни Холанд разби рекорд и на Мохамед Салах.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички