Разкриха заплатата, с която Ливърпул примамва Давид Алаба


Разкриха заплатата, с която Ливърпул примамва Давид Алаба
Снимка: Getty Images/Guliver

1096 0

Ливърпул изкушава Давид Алаба с 9 млн. паунда на година в опит да го привлече на "Анфийлд", съобщава Daily Express. Бранителят е спряган за трансфер в Реал Мадрид или Ливърпул, които предлагат по-примамливи оферти за играча от друг негов кандидат - Барселона.

Централният защитник на Байерн Мюнхен на няколко пъти изрази желанието си да остане на "Алианц Арена“, но преговорите за нов договор между двете страни удариха на камък по-рано този сезон. Мърсисайдци вече са потърсили агентите на австриеца – информация, която бе оповестена от "The Guardian".

Английският клуб има проблеми с контузени централни защитници от началото на сезона, като Върджил ван Дайк и Джо Гомес са аут с дълготрайни травми. Това доведе до трансформирането на Фабиньо в центъра на отбраната, а негови партньори досега през кампанията във Висшата лига бяха Натаниъл Филипс, Рис Уилямс и дори капитанът Джордан Хендерсън.

Алаба е поливалентен футболист, като номинално е ляв бек, но бе използван от наставника на Байерн Ханзи Флик като централен защитник в последно време. Според информациите на Острова до трансфер на 28-годишния играч в Ливърпул може да се стигне по-скоро през летния прозорец, тъй като тогава той ще бъде свободен агент. А кой друг известен защитник искат Ливърпул, според слуховете, вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички