Расистки нападки към играчи на Манчестър Юнайтед след загубата от Шефилд


Расистки нападки към играчи на Манчестър Юнайтед след загубата от Шефилд
Снимка: Gulliver/GettyImages

1669 0

Играчите на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал и Аксел Туанзебе станаха жертви на расистки обиди в социалните мрежи след вчерашната загуба на "червените дяволи" от Шефилд Юнайтед с 1:2 у дома.

Тимът на Оле Гунар Солскяер допусна изненадващо поражение от последния във Висшата лига и пропусна възможността да се върна на върха в класирането, а Марсиал и Туанзебе бяха сред най-слабите играчи на "Олд Трафорд". След двубоя двамата бяха нападнати с расистки обиди в Инстаграм, а младият защитник бе обиждан и в Туитър.

От Манчестър Юнайтед остро осъдиха случилото се и призоваха социалните мрежи да осигурят начин виновниците по-лесно да бъдат идентифицирани. "Всички в клуба са отвратени. Напълно осъждаме случилото се и сме окуражени, че същото правят и много фенове. Манчестър Юнайтед има нулев толеранс към всякакви форми на расизъм и дискриминация.

Идентифицирането на тези безмозъчни идиоти остава проблематично. Призоваваме платформите за социални медии и отговорните органи да засилят мерките за предотвратяване на подобно поведение", заявиха от клуба.

Марсиал и Туанзебе получиха подкрепа и от своите съотборници, както и от много други футболни личности и организациите, борещи се с расизма във футбола. Наскоро мач от Шампионска лига пък беше прекъснат, след като съдия бе нарочен, че е проявил расизъм (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички