Рашфорд се присъединява към състава на Англия въпреки травмата


Рашфорд се присъединява към състава на Англия въпреки травмата
Снимка: Getty Images/Guliver

731 0

Маркъс Рашфорд ще се присъедини към състава на Англия, независимо че пропусна поражението на Манчестър Юнайтед от Лестър в четвъртфиналите на ФА Къп заради травма. Мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер сподели след двубоя, който Рашфорд пропусна заради контузия на стъпалото, че медицинският щаб на клуба е разговарял с колегите си от ФА относно присъединяването му съотборниците в националния отбор.

Солскяре каза, че е „вероятно“ Рашфорд все пак да пътува до Сейнт Джордж‘с Парк, където ще бъде прегледан от лекарите на ФА по-късно в понеделник и ще пропусне тренировката. Ако медиците решат, че той не може да проведе една пълноценна тренировка във вторник, то нападателят вероятно няма да бъде сред титулярите на Англия срещу Сан Марино за световната квалификация на „Уембли“ в четвъртък.

Междувременно, Джъд Белингам също трябва да пристигне на базата в понеделник, след като германските власти преразгледаха коронавирусните си протоколи през уикенда. Новите правила влязоха в сила в неделя вечер, като бяха отново въведени изключенията за професионални футболисти. Това означава, че Белингам няма да бъде принуден да се карантинира за 14 дни, когато се завърне в Германия след международната пауза – правило, което докато важеше, означаваше, че Борусия Дортмунд не е готов да го пусне да пътува.

Подобно на Белингам, това означава, че Роберт Левандовски ще бъде пуснат от Байерн Мюнхен в понеделник, за да се присъедини към състава на Полша, който играе с Англия в последния мач от тази пауза за националните отбори идната сряда. 

А как Солскяер оправда загубата от Лестър - четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички