Лестър изхвърли Манчестър Юнайтед от ФА Къп


Лестър изхвърли Манчестър Юнайтед от ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

4530 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед отпадна от тазгодишното издание на ФА Къп, след като загуби от Лестър с 3:1 като гост в 1/4-финален двубой. Келечи Ихеначо вкара два гола за победата на "Кинг Пауър Стейдиъм", която прати "лисиците" на полуфиналите на турнира, където ще срещнат тима на Саутхемптън (вижте жребия тук).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 17-ата минута Джейми Варди застраши вратата на Юнайтед с хубав изстрел, но Дийн Хендерсън се намеси. Седем минути по-късно обаче Хендерсън нямаше какво да стори, когато високата преса на "лисиците" доведе до грешно подаване на Фред назад. Келечи Ихеначо се добра до топката преди Хендерсън, елиминира го и вкара на празна врата - 1:0!

В 38-ата минута Манчестър Юнайтед стигна до изравнително попадение. Пол Погба се озова на левия фланг, откъдето центрира ниско по тревата в наказателното поле. Люк Шоу направи хитро пропускане на топката, с което елиминира двама играчи на Лестър, а зад гърба му Мейсън Грийнууд успя да засече подаването на Погба и да го превърне в гол - 1:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Седем минути след подновяването на играта Лестър отново излезе напред в резултата. Юри Тилеманс нанесе хубав удар от границата на наказателното поле, който не остави шансове на Хендерсън да се намеси - 2:1! Малко по-късно Джейми Варди можеше да вкара за Лестър, но ударът му премина на сантиметри от гредата.

В 78-ата минута Лестър си подсигури мястото на 1/2-финалите с трето попадение. Намиращият се в страхотна форма Ихеначо вкара второто си попадение в срещата, след като оползотвори асистенция на Марк Олбрайтън, за да покачи на 3:1!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Рано тази вечер Лестър посреща Манчестър Юнайтед в най-интересния четвъртфинален сблъсък от ФА Къп. Двата тима се намират един до друг в таблицата във Висшата лига - "червените дяволи" са втори с 57 точки, а "лисиците" са трети с пункт по-малко.

Лестър влиза в този мач ощетен от контузиите на двама от лидерите си - Харви Барнс и Джеймс Мадисън. Съперникът им може да преживя няколко сътресения (отпадането от битката за титлата и от Шампионска лига), но на практика нямат загубен мач във всички турнири от края на януари.

"Червените дяволи" пък имат сериозни въпросителни в атакуващ план, където няколко футболисти са с контузии (подробности четете тук).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лестър: Шмайхел, Фофана, Еванс, Союнджу, Кастане, Ндиди, Тилеманс, Олбрайтън, Ихеначо, Перес, Варди

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Телеш, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Фред, Ван де Беек, Матич, Погба, Марсиал, Грийнууд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички