Рангник се съгласява да поеме Манчестър Юнайтед, ако стане и ръководител


Рангник се съгласява да поеме Манчестър Юнайтед, ако стане и ръководител
Снимка: Getty Images/Guliver

2660 0

Германският специалист Ралф Рангник се е съгласил да стане временен наставник на Манчестър Юнайтед. Според The Times той е готов да остави поста си на ръководител по спорта и развитието в Локомотив Москва, ако след края на сезона "червените дяволи" го назначат в ръководството.

Вицепрезидентът на английския гранд Ед Удуърд се възхищава на Рангник, който постигна страхотни резултати като ръководител на РБ Лайпциг. През юли тази година той подписа за три години с Локомотив Москва, като е част от новата стратегия за развитие на клуба. Германецът може обаче лесно да разтрогне с руския отбор.

Според The Athletic и Чемпионат германецът се е договорил с "червените дяволи" за шест месеца, като в контракта ще има и опция за още две години в ролята на консултант.

Треньорската кариера на Ралф Рангник е доста богата, като той е водил Улм, Щутгарт, Хановер 96, Шалке 04, Хофенхайм и РБ Лайпциг. От него са се вдъхновявали и учили треньори като Томас Тухел и Юлиан Нагелсман. От 2012 г. Рангник беше директор в Ред Бул, като помагаше за развитието не само на РБ Лайцпиг, а и на Ред Бул Залцбург и Ню Йорк Ред Булс.

Рангник е само едно от спряганите имена за поста. Кои са останалите кандидати може да видите в тази статия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички