Радост в Челси: Най-добрият играч за последния месец на линия за дербито срещу Сити


Радост в Челси: Най-добрият играч за последния месец на линия за дербито срещу Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

1680 0

Намиращият се в добра форма офанзивен футболист на Челси Кристиан Пулишич се е възстановил от травма в хълбока и ще бъде наличен за гостуването на шампиона Манчестър Сити в неделя, заяви мениджърът на „сините“ Франк Лампард.

Американецът получи травмата при успеха над Кристъл Палас по-рано този месец и пропусна двубоите на „янките“ от Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ срещу Канада и Куба по време на паузата за националните отбори. 21-годишният бивш футболист на Борусия Дортмунд е в чудесна форма за заемащия трета позиция в класирането тим на Челси след незавидно начало на кариерата си на „Стамфорд Бридж“, отбелязвайки пет гола в последните си три мача от лигата. „Той не замина на лагер със САЩ, защото изпитваше физически проблеми срещу Палас. Той тренира и е готовност за мача“, започна Лампард.

Крилото Калъм Хъдсън-Одой е под въпрос за срещата заради проблем в адуктора, който получи по време на международния си ангажимент с Англия. Лампард коментира, че е доволен от разбирателството между полузащитниците си Н‘Голо Канте, Жоржиньо и Матео Ковачич, като и тримата са готови и играят добре преди сблъсъка с „гражданите“. „Искам това да е положителен проблем…това е чудесно за мен. Нещо, което ние правим много добре. Има химия в полузащитата ни, може да използваме и тримата в тази зона на терена. Трябва да дадем свободата на Жоржиньо да напуска позицията си. Той има възприятие за пресата“.

Бившият полузащитник на „сините“ Лампард, който приключи кариерата си във Висшата лига със сезон с екипа на Сити, заяви, че очаква с нетърпение двубоя с намиращия се едно място под неговия тим шампион. „Нивото на представяне, което те достигнаха в последните няколко години и продължават да показват, е невероятно. Доволен съм от възможността да бъдем в тази позиция, в която сме момента. Но аз искам повече. Това не е краят за тях, те са силен състав. Няма да правя големи прогнози за утре, нашата история е едва на три месеца. Прекарах отлична година в Сити, отивам там с нищо друго освен добри чувства. Но аз съм мениджър на Челси и искам да победим“, завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички