Манчестър Сити може да загуби борбата за титлата още този уикенд срещу Челси


Манчестър Сити може да загуби борбата за титлата още този уикенд срещу Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

1732 0

След победата на неговия Ливърпул в дербито срещу Манчестър Сити преди две седмици Върджил ван Дайк бе запитан дали неговият отбор има конкуренция за титлата. Холандецът не даде категоричен отговор, но каза, че Лестър и Челси се справят доста добре през този сезон. И тогава най-изненадващо спомена тима на Шефилд Юнайтед, който в момента е 5-ти и според Ван Дайк е труден за побеждаване.

На всички ни е ясно, че отговорът на холандския бранител не беше най-чистосърдечният и каквото и да си говорим, Манчестър Сити остава основната заплаха на Ливърпул за титлата. Но класирането не лъже и в момента Сити са по-близо в класирането до 5-тия Шефилд Юнайтед, отколкото до първото място. Но ако шампионите от последните два сезона все още са претенденти за титлата, такива са и Лестър, и Челси, които са на точка пред Манчестър Сити. „Гражданите“ имат 25 точки в момента, като това е най-скромният актив, който тимът е имал на този етап от сезона, откакто Пеп Гуардиола им е наставник. Това е първият случай, в който той е изоставал на повече от 3 точки от лидера след 12 изиграни срещи. А загуба от Челси утре вечер може да се окаже критична за Сити и те да изостават на 12 точки от Ливърпул.

Тимът на Франк Лампард не е най-стабилният тим в защита, но след предната си визита в Манчестър, когато загуби от Юнайтед с 0:4 в първия кръг от сезона, тимът има само победи на гости. Освен това Челси показват сериозна резултатност в мачовете си извън „Стамфорд бридж“ до момента през кампанията, тъй че Ейбрахам, Пулишич и Маунт могат да създадат допълнителни главоболия за и без това колебливата отбрана на Манчестър Сити. Но дори и „гражданите“ да преодолеят лондончани, програмата за тях в следващите кръгове не е никак благосклонна. В следващите два мача им предстоят гостувания на Бърнли и Нюкасъл, където Сити имаше проблеми през миналата кампания, дербита срещу Манчестър Юнайтед и Арсенал и двубои срещу силно играещите Лестър, Уулвс и Шефилд Юнайтед.

Така, че в момента Манчестър Сити са опряни до стената. Разбира се, няма гаранция, че Ливърпул ще спечелят всичките си двубои през този период, но сега е моментът, в който „гражданите“ трябва да покажат защо са шампиони на Англия в последните два сезона. А вижте кои играчи иска да привлече Пеп Гуардиола в Манчестър Сити.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички