Челси падна с 4 гола и срещу Уулвърхемптън, Куня блесна с хеттрик (ВИДЕО)


Челси падна с 4 гола и срещу Уулвърхемптън, Куня блесна с хеттрик (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

392 0

Челси продължава да буксува този сезон и да не може да намери играта и резултатите, които феновете им са свикнали да гледат. Тимът на Маурисио Почетино загуби тежко с 2:4 от Уулвърхемптън, инкасирайки същия сериозен брой попадения, какъвто и срещу Ливърпул в предишния кръг.

В герой за Уулвс се превърна Матеус Куня, който се отчете с хеттрик - в 22', 63' и 82'. Аксел Дисаси пък си вкара автогол в 43. Единственото попадение за Челси реализира Коул Палмър в 19'. 

По този начин двата тима си размениха местата в класирането във Висшата лига и "сините" вече са 11-и, а "вълците" - на десето място. Лондончани са в серия без победа в 3 последователни мача във всички турнири.

Статистиката е безмилостна за лондончани - те губят на своя стадион от този съперник за първи път в своята история. Уулвърхемптън вкара днес толкова голове на "Стамфорд Бридж", колкото в последните си 9 гостувания в лигата там общо.

Челси откри резултата в 19-ата минута, когато Кайседо намери с чудесно центриране Коул Палмър, който отблизо намери долния ляв ъгъл - 1:0. Радостта в синьо обаче трая твърде кратко - 3 минути по-късно Уулвърхемптън се върна в мача. Жоао Гомес намери Матеус Куня в наказателното поле и той без колебание прати топката покрай Петрович за 1:1.

В 34-ата минута домакините изразиха претенции за дузпа и реферът Тим Робинсън прекъсна играта, за да прегледа спорния момент чрез ВАР. В крайна сметка той реши, че претенциите на 'сините" са неоснователни.

Две минути преди края на първото полувреме гостите стигнаха до пълен обрат - той дойде след автогол, когато Аксел Дисаси опита да отклони топката, но я прати зад своя съотборник на вратата - 1:2.

Вместо да стигнат до изравняване, ситуацията за Челси стана още по-лоша през втората част. В 63' Уулвърхемптън предприе много бърза атака Матеус Куня получи топката пред малкото наказателно поле и стреля точно покрай Петрович - 1:3!

В 80' комшарът за "сините" в предишния кръг срещу Ливърпул се повтори и те вече изоставаха с 1:4. А Куня ликуваше, защото успя да вкара хеттрик на "Стамфорд Бридж". Това се случи след дузпа, която реферът отсъди за "вълците", след като Мало Густо повали играч на гостите в наказателното поле. Бразилецът не сгреши от бялата точка за 4:1.

В 86' Тиаго Силва върна едно попадение за "сините", но загубата беше неизбежна. Тя бележи минисерия от 3 мача без победа за тима на Почетино във всички турнири. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички