Ливърпул сложи край на черна тенденция срещу Челси, Нунес удари 4 греди, а младок направи на пух и прах "сините" (ВИДЕО)


Ливърпул сложи край на черна тенденция срещу Челси, Нунес удари 4 греди, а младок направи на пух и прах "сините" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6826 0

Ливърпул успя да нанесе звучно поражение на Челси с 4:1 на своя "Анфийлд" в мач от кръг №22 в английската Висша лига. Двубоят предложи петима различни голмайстори, като за "червените" за пореден път блесна младокът Конър Брадли, а Дарвин Нунес нацели гредата цели 4 пъти.

Ливърпул нанесе звучни поражение на Челси

Голмайсторите за "червените" бяха Диого Жота, Конър Брадли, Доминик Собослай и Луис Диас, а единственият гол за Челси вкара Кристофър Нкунку.

Звездата на вечерта определено бе 20-годишният Конър Брадли, който освен гол се отчете с асистенция. По този начин младият бек вече има 4 асистенции и попадение в последните си 2 мача за мърсисайдци.

Лошият късмет продължава да тегне над звездата Дарвин Нунес. Уругваецът записа асистенция, но търсейки гола - той нацели гредата цели 4 пъти, като се превърна в първия футболист, който прави това във Висшата лига, откакто се следи уцелването на греди като отделна статистика.

Днешният двубой предложи победител в редовното време за първи път от 2021 година насам в съперничеството Ливърпул - Челси. С победата мърсисайдци запазват лидерската си позиция с 51 точки, а Челси продължава да е под №10 в класирането с 31 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Дербито започна много интригуващо и със спорна ситуация още в 7-ата минута. Конър Галахър овладя топка в наказателното поле на мърсисайдци и проби. Той падна на земята след контакт с Върджил ван Дайк, но дузпа не бе отсъдена, като "сините" футболисти бяха недоволни. Няколко минути по-късно Джордже Петрович бе застрашен след удар на Дарвин Нунес, който облиза напречната греда.

Силните минути за "червените" продължиха. В 23-ата минута Бен Чилуел загуби топката и след бърза контраатака Диого Жота разкъса защитата на Челси и вкара за 1:0.

В 31' Петрович за пореден път се намеси добре, избивайки коварен удар по земя на Къртис Джоунс. 4 минути по-късно Бен Чилуел падна в противниковото наказателно поле, но му бе показан жълт картон за симулация.

6 минути преди почивката Ливърпул вкара втори гол. Луис Диас изведе младока Конър Брадли, който проби в наказателното поле и прати топката във вратата на Джордже Петрович за 2:0. Попадението трябваше да бъде потвърдено от ВАР, тъй като имаше съмнение за фал срещу Чилуел.

В 47' Ливърпул получи правото да бие дузпа, тъй като Беноа Бадиашил извърши нарушение срещу Диого Жота. Зад топката застана Дарвин Нунес, но ударът му срещна левия страничен стълб на Джордже Петрович.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51-ата минута се откри отличен шанс пред Челси. Влезлият като резерва Михайло Мудрик получи остро подаване от фланга от Мало Густо, но не успя да нанесе качествен удари прати топката над напречната греда на Алисон.

В 61-ата минута Дарвин Нунес нанесе удар към вратата на "сините", който не затрудни Петрович, но 4' по-късно Доминик Собослай отбеляза с глава след фантастична атака. Асистенцията пък отиде на името на младока - Конър Брадли.

В 71-ата минута Челси върна едно попадение. Влезлите от пейката Карни Чуквуемека и Кристофър Нкунку комбинираха. Вторият запази самообладание в наказателното поле и с много прецизен удар отбеляза, за да направи резултата 3:1.

Гредата отново попречи на Дарвин Нунес в 75'. Уругваецът стреля с глава, но нацели напречната греда. Само 4 минути по-късно обаче нападателят се реваншира, като предостави асистенция на Луис Диас, който направи резултата 4:1.

СЪСТАВИ

Ливърпул: Aлисон, Гомес, Конате, Диас, Собослай, Нунес, Мак Алистър, Джоунс, Жота, Брадли

Челси: Петрович, Дисаси, Силва, Бадиашил, Чилуел, Кайседо, Галахър, Енцо, Мадуеке, Палмър, Стърлинг

ПРЕДИ МАЧА

На 26 януари Юрген Клоп обяви новината, че си тръгва от Ливърпул, като по този начин разтресе футболния свят. Очакванията са, че днес мърсисайдци ще излязат на война и ще направят всичко възможно да победят лондончани.

Челси и Ливърпул обаче не могат да се победят от август 2021 година насам. "Сини" и "червени" са изиграли цели 7 поредни сблъсъка, завършвайки наравно в редовното време. Последният мач, който завърши с победител бе на 4 мари 2021-а, когато лондончани надделяха с 1:0 на "Анфийлд".

Към момента мърсисайдци заемат първата позиция в класирането с актив от 48 точки - колкото има и вторият Арсенал. Челси пък допълва топ 10 със своите 31 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички