Челси готви раздяла със 7 играчи, за да избегне наказания от Висшата лига


Челси готви раздяла със 7 играчи, за да избегне наказания от Висшата лига
Снимка: GettyImages

5354 0

След съобщението от Челси за загуби от над 120 милиона паунда през последната финансова година на "Стамфорд Бридж" са сериозно разтревожени. 

Тази финансова криза може да доведе до големи промени в отбора през летния трансферен прозорец, като седем играчи са изложени на риск от продажба. "Сините" се доближават до размера на загубите, разрешени по правилата за финансов феърплей на Висшата лига.

Неспазването на тези разпоредби може да доведе до санкции, включително отнемане на точки, глоби и ембарго на трансфери. В резултат на това лондончани може да се наложи да работят усилено през лятото, за да компенсират огромните си загуби, като продадат цели седем от своите играчи.

Играчите с неясно бъдеще на "Стамфорд Бридж"

Начело в списъка с играчите с неясно бъдеще е Пиер-Емерик Обамеянг, като нападателят изглежда няма да продължи на "Стамфорд Бридж". Мейсън Маунт също е все по-близо до напускане, като договорът му ще влезе в последната година.

След като игра в Кристъл Палас през миналия сезон, Конър Галахър също може да напусне, след като се затрудняваше да се докаже при "сините". Трево Чалоба, Рубен Лофтъс-Чийк, Кристиан Пулишич и Хаким Зиеш също са сред спряганите за напускане.

Финансовият феърплей "дебне" Челси

Според The Times Челси е изправен пред необходимостта да събере "значителни суми", за да избегне нарушаването на правилата на Висшата лига. Загуба от 121 милиона паунда през миналия сезон последва след загуби от 153,4 милиона паунда през кампания 2020/2021.

Въпреки тези загуби сините продължиха да харчат много на трансферния пазар, като през януари подписаха с осем нови играчи. Те също така ще останат без голяма сума от наградни фондове след ужасния сезон в английския шампионат, който ги остави на 10-то място.

Висшата лига позволява на клубовете да загубят максимум 105 милиона паунда за период от три години. Сините в момента са спасени от проблеми от факта, че са направили печалба от 32,5 милиона паунда през сезон 2019/2020.

В същото време от Челси правят решителни стъпки за нов договор, с който да задържат Нголо Канте.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички