Психолог помага на играчите на Ливърпул да преборят стреса


Психолог помага на играчите на Ливърпул да преборят стреса
Снимка: Getty Images/Guliver

1941 0

Футболистите на Ливърпул получават психологическа помощ заради ситуацията с Висшата лига. Както е известно, заради пандемията от коронавирус първенството на Англия беше спряно, няма яснота кога ще бъде продължено и няма сигурност, че мърсисайдци ще станат шампиони, въпреки че водеха с 25 точки до спирането.

Както е известно, към момента на поставянето на лигата в пауза на Ливърпул му оставаше да спечели 2 мача, за да стане рано-рано шампион на Англия. Сега, когато нищо не е сигурно, футболистите на Юрген Клоп получават професионални съвети за борбата с тревожността, включително съвети за правилно дишане.

"Решението на Висшата лига и посоката на развитието на вируса са извън нашия контрол. Всичко, което можем да контролираме, е нашето поведение и нашите действия за осигуряване на безопасността на най-уязвимите, свеждане до минимум на риска от инфекция". Това е част от съветите, които клубният психолог дава на звездите, според Daily Mail. Те са съветвани да дишат през стомаха, ако изпитват стрес, с акцент върху използването на диафрагмата. А защо Алисон продължава да ходи на базата, въпреки карантината, вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Още футбол от България

Удар: Само 4 лиги в света са по-скучни от българската Първа лига

Българската Първа лига е сред петте най-скучни първенства не на Балканите, не в Европа, а в целия свят. Това...

Реклама
Най-четени новини

виж всички