Проклятието "Ливърпул", нанесло най-тежките загуби във футбола (ВИДЕО)


Проклятието "Ливърпул", нанесло най-тежките загуби във футбола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2915 0

Финалът на Световното първенство по футбол продължава да "ражда" любопитни данни и статистики, които привличат интерес в социалните мрежи. Франция загуби от Аржентина след изпълнение на дузпи, а поражението на "петлите" бе обвързано от ESPN с... Ливърпул.

Да загубиш финал на Шампионска лига и на Световно първенство в една година

Туитър акаунтът на ESPN UK отбеляза, че последните двама играчи, които са загубили финал на Световно първенство и финал на Шампионска лига в една и съща година са били футболисти на Ливърпул. Става въпрос за бранителите Деян Ловрен и Ибрахима Конате.

Загубените финали на Деян Ловрен през 2018-а

През 2018-а Деян Ловрен губи първо финал в Шампионска лига с тима на Ливърпул, а малко по-късно претърпява поражение и с Хърватия на финала на Световното първенство срещу Франция. Кариерата на защитника на "Анфийлд" продължава до 2020-а, когато напуска в посока Зенит.

Шампионската лига и Световното първенство останаха мираж и за Ибрахима Конате 

Четири години по-късно друг бранител на Ливърпул - Ибрахима Конате, също претърпява загуба на финал на Шампионска лига и на Световно първенство. Конате също загуби срещу Реал Мадрид, а след това загуби и от Аржентина с отбора на Франция, макар и да игра само няколко минути във финалния двубой.

И Ловрен, и Конате загубиха навярно двата най-големи финала във футбола - и то в рамките на една и съща година. Все пак Ловрен стигна до триумф в Шампионска лига с Ливърпул през 2019-а, а на световни първенства има сребро и бронз. Конате пък може да се похвали със сребро в Шампионска лига и сребро на Мондиал.

Още интересни статистики и факти ще намерите в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички