Преобразен Челси изненaда Манчестър Сити: Стърлинг шамароса бившия си клуб (ВИДЕО)


Преобразен Челси изненaда Манчестър Сити: Стърлинг шамароса бившия си клуб (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3704 0

Челси донесе приятна изненада на своите и неутралните фенове, играейки като равен с равен с един претендентите за титлата във Висшата лига Манчестър Сити.

"Сините" показаха тотално различно лице от познатото до момента през сезона, изпускайки победата в заключителните 10 минути от мача. Двата тима завършиха при резултат 1:1.

Резултата в 42-рата минута откри бившият играч на "небесносините" Рахим Стърлинг. Англичанинът се превърна в първия бивш състезател на гранда от Манчестър, отбелязал гол като домакин и гост на "Етихад".

Единствено Серхио Агуеро, който има 106 попадения, е вкарвал повече в дома на "гражданите" от крилото (52). 7 минути преди края на редовните 90 Родри изравни и оформи крайното 1:1.

Така Сити остана на 4 точки от върха с актив от 53 т. срещу 57 за Ливърпул. "Сините" от своя страна все още са на 10-тата позиция с 35 пункта на сметката си.

Манчестър Сити и Челси завършиха при резултат 1:1

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първите 10 минути на срещата преминаха под диктовката на Манчестър Сити. "Гражданите" на няколко пъти стигнаха до вратата на съперника, записвайки 64% притежание на топката и 2 на 0 удари.

Челси постепенно започна да се опитва да изравни силите на терена. В 18-ата минута Палмър бе готов да нанесе изстрел от близка дистанция, но току пред погледа му Аке изчисти с шпагат в корнер.

Нова хубава възможност се откри пред играчите на "сините" 5 минути по-късно. Густо напредна отляво, доставяйки успоредно топката на крака на Джаксън. Нападателят се озова очи в очи с Едерсон, но не съумя да преодолее стража.

ГОООЛ! Устремът на Челси даде своя резултат в 42-рата минута. Мълниеносна контраатака изведе Нико Джаксън отляво. Звездата на "сините" продължи по великолепен начин към Стърлинг на отсрещния фланг. Бившият ас на "гражданите" напредна и с хубав шут неутрализира Едерсон.

Video edited on Kapwing

2 минути по-късно Нико Джаксън бе на сантиметри от това да прати топката в собствената си врата. Дисаси изчисти от голлинията, но коженото "кълбо" кацна на главата на Холанд. Норвежецът стреля, но уцели противников играч.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

5 минути след подновяването на играта Ерлинг Холанд можеше да възстанови паритета. След бърза контраатака Фил Фодън центрира отдясно за норвежеца. Таранът засече от движение с воле, но топката профуча покрай левия страничен стълб.

"Гражданите" буквално оцеляха в 56-ата минута. Първо Стърлинг, а после и Галахър се разминаха със страхотна възможност да удвоят преднината на своя тим. Едерсон бе "железен".

В 62-рата минута пред вратата на Петрович стана много опасно. Няколко изстрели бяха блокирани от отбраната на "сините", а топката попадна в краката на Родри. Испанецът шутира много опасно, но коженото "кълбо" профуча на сантиметри от гредата.

Холанд  пропусна нов голов шанс в 65-ата минута. Норвежецът напредна отляво на пеналтерията и от движение отправи много силен изстрел. Петрович обаче бе на точното място и изби в корнер.

Отново голмайсторът на "гражданите" получи прекрасно центриране от Кевин де Бройне. Белгийската суперзвезда сервира топката на главата на непокрития Холанд, който плонжира, но като по чудо не успя да я насочи в мрежата.

ГОООЛ! "Желязната" отбрана на Челси рухна в 83-тата минута. Родри превзе вратата на гостите. Отбитата топка тупна току пред погледа на непокрития играч. Без да се чуди много, той я изпрати мощно посока вратата на "сините", уцели противников състезател, но въпреки това успя да възстанови паритета.

Video edited on Kapwing

Стартови състави 

Ман Сити: Едерсон, Уолкър, Диаш, Аке, Аканджи, Родри, Фодън, Де Бройне, Алварес, Доку, Холанд;

Челси: Петрович, Густо, Дисаси, Колуил, Чилуел, Кайседо, Фернандес, Палмър, Галахър, Стърлинг, Джаксън;

Преди мача

Преди началото на 25-ия кръг "гражданите" са на 2 точки зад лидера Ливърпул (54 т.), но и с двубой по-малко. Челси е едва 10-и с 34 пункта. Проблемите за гостите са по-големи: Бадиашил, Джеймс, Кукурея, Лавия, Санчес, Угочукву и Фофана са контузени, а Тиаго Силва е под въпрос и по всяка вероятност ще остане извън групата.

Сред домакините само Гвардиол отсъства заради контузия със сигурност, а за Грийлиш, Ковачич и Силва ще се реши в последния момент. 

Сити е в серия от четири поредни домакински победи над Челси в двубои от английските турнири. За последно "сините" победиха с 2:1 в началото на месец май 2021 г., а броени дни по-късно спечелиха и финала на Шампионска лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички