Преди Ливърпул - Манчестър Сити: Холанд е много над Нунес, който обаче има по-често решаваща роля


Преди Ливърпул - Манчестър Сити: Холанд е много над Нунес, който обаче има по-често решаваща роля
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

5467 0

В неделя (10.03) е голямото дерби в битката за върха във Висшата лига. Ливърпул приема Манчестър Сити, като преди сблъсъка мърсисайци имат преднина от 1 точка. Двама от играчите, които приковават вниманието преди важния двубой са Ерлинг Холанд и Дарвин Нунес, като бяха сравнени техните показатели.

И двамата нападатели бяха привлечени в Англия за огромни суми през лятото на 2022 г., но Холанд имаше по-добър сезон, отбелязвайки 52 гола в рекорден сезон, когато Манчестър Сити спечели требъл.

Ерлинг Холанд има по-добри показатели от нападателя на Нунес

Нунес вкара 15 гола във всички състезания, но заради страхотният му удар срещу Спарта Прага в четвъртък вече е надхвърлил тази цифра във втория си сезон.

Още: Странно, но ФАКТ: Нито Ливърпул, нито Сити ще иска да бележи ранен гол в дербито

Статистическите данни на двамата са от "Opta" на "Squawka" и има категоричен победител. Нунес е изиграл три мача повече от Холанд в лигата този сезон заради отсъствието на норвежеца поради контузия на крака.

Холанд с по-добри показатели, но Нунес изненадва

Норвежецът обаче по-добро съотношение голове спрямо игра и също така е напред, когато става дума за коефициент на реализация (24,32% към 14,49%) и точност на удара (58,11% към 52,17% за 90 минути). Холанд е водещ с ключови показатели като точност на подаването, успех при поемане и успех във въздушен дуел, както и по-малко случаи на загуба на топката и засада.

Нунес излиза начело само в пет аспекта, като най-забележителните са общият брой подавания за 90 минути, общият брой докосвания в противниковото поле и вкарването на победния гол. Звездата на Сити има 18 гола във Висшата лига досега този сезон, осем повече от Нунес, който е постигнал за отбора на Юрген Клоп, който бе брутално честен за това колко добър мендижър е Хосеп Гуардиола.

Още: Дошъл под наем в Барселона иска да остане, но 40 милиона му разбиват мечтите

Бивш играч на Барселона и Манчестър Сити смени името си заради анимационен филм

Заради предишни инциденти: Хосеп Гуардиола промени плана на Манчестър Сити за гостуването в Ливърпул

Пеп преди Ливърпул - Ман Сити: Ще бъде добра битка и ще се опитаме да спечелим мача

Върджил ван Дайк коментира Ерлинг Холанд преди Ливърпул - Манчестър Сити: Той ми е създавал проблеми, аз също съм му създавал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички