Пеп преди Ливърпул - Ман Сити: Ще бъде добра битка и ще се опитаме да спечелим мача


Пеп преди Ливърпул - Ман Сити: Ще бъде добра битка и ще се опитаме да спечелим мача
Снимка: Getty Images

1418 0

Наставникът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, даде традиционната пресконференция преди сблъсъка на неговия тим с Ливърпул в неделя (10 март). Испанецът каза много хубави думи за противника и неговия мениджър, като в същото време посочи, че този сблъсък не е за изпускане.

Много силни думи от Гуардиола

"Не мисля, че за последно се срещаме един срещу друг. Може да играем в ФА Къп в бъдеще, никой не знае. Той е млад, аз съм млад. Винаги е било удоволствие да играя срещу него и ще бъде така и в неделя. Ще бъде добра битка и ще се опитаме да спечелим мача. Начинът, по който играят отборите му, ме кара да продължавам. Напълно уважавам решението му. Имам чувството, че рано или късно той ще се завърне. Той обича футбола и страстта му е налице". И добави шеговито: "С него никога не сме обядвали или вечеряли заедно, защото не сме решили кой ще плати", сподели Пеп.

Още: Хосеп Гуардиола е изключително горд от 1 нещо в Сити, посочи големите конкуренти в Шампионска лига

Гуардиола не очаква напускането на Клоп да се отрази негативно на мърсисайдския клуб догодина: "Ливърпул винаги е бил Ливърпул и има и други претенденти. Арсенал е там и беше най-големият ни съперник през миналия сезон. Тотнъм ще направи крачка напред през следващия сезон, както и Манчестър Юнайтед. Нюкасъл също може да се завърне към борбата за титлата през следващия сезон".

Гуардиола не пожела да коментира изказването на играча на Ливърпул Трент Александър-Арнолд, който каза, че трофеите на мърсисайдци са по-ценни от тези на Сити заради прекомерното харчене от страна на "гражданите": "Желая му бързо оздравяване и да се върне възможно най-бързо на терена. Мислите ли, че ще се борим само защото Ерлинг Холанд и Рубен Диаш са му отговорили? И ако не, няма да се борим ли? Ние сме там през всичките тези години и се опитваме да играем добър футбол", добави още испанският специалист.

Манчестър Сити е на 1/4-финал в Шампионска лига: Бивш играч от Висшата лига счупи чутовен карък срещу "гражданите" (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички