Преди да поеме към Саудитска Арабия: Алан Сен-Максимен се сбогува с Нюкасъл


Преди да поеме към Саудитска Арабия: Алан Сен-Максимен се сбогува с Нюкасъл
Снимка: Getty Images

1109 0

26-годишният французин Алан Сен-Максимен си взе "сбогом" с Нюкасъл и феновете на "свраките" преди да поеме към Саудитска Арабия и да облече екипа на Ал-Ахли.

"Преди 4 години излязох на терена за първи път с фланелка на Нюкасъл. В този момент все още не разбирах, че не просто станах играч на този отбор, а истински "джорди". Може да си помислите - "Страхотно прощално писмо", но моите чувства са много по-силни от всякакви думи", започна бързоногото ляво крило.

"Още от първите месеци в Нюкасъл веднага разбрах какви хора живеят тук, започнах да оценявам невероятната им страст към футбола. Затова за мен беше важно да дам всички 100%. Дори ако трябваше да изляза на терена с контузия или не можех да направя някакво ефективно действие, не ме интересуваше, основното беше да съм от полза за отбора!".

"Влюбих се в Нюкасъл. В труден момент за отбора имах много добри възможности да напусна, но беше твърде късно, защото исках да помогна на клуба да остане във Висшата лига - това означаваше много за мен. Мнозина тогава се съмняваха, че ще оцелеем, но аз винаги вярвах в отбора, а вижте къде е Нюкасъл сега!", написа още Сен-Максимен в социалните мрежи, а за финал добави:

"Напускам клуба, оставяйки го на мястото, което винаги е заслужавал. Благодаря на всички съотборници, служители, фенове. Нюкасъл вече е моят дом, ще продължа да бъда голям фен на клуба, ще гледам всеки мач. Докато Нюкасъл печели, аз ще бъда най-щастливият човек на земята! И съм сигурен, че ще се срещнем отново!".

*Алан Сен-Максимен се присъедини към Нюкасъл през август 2019-а година и се отчете с 13 гола и 21 асистенции в общо 124 мача във всички турнири.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Маурисио Почетино е изправен пред голяма дилема за млад талант в Челси!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички