Последният във Висшата лига изпоти Ливърпул, но мърсисайдци остават в битката с Манчестър Сити


Последният във Висшата лига изпоти Ливърпул, но мърсисайдци остават в битката с Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

3900 0

Английският гранд Ливърпул постигна трудна победа като гост на Бърнли с минималното 0:1 в мач от 25-ия кръг във Висшата лига. Единственото попадение на стадион "Търф Мур" отбеляза Фабиньо през първата част, но със сериозни заслуги за успеха е и Алисон Бекер, който отрази няколко чисти положения за гол на "виненочервените".

Бърнли започна мотивирано срещата на "Търф Мур" и се надиграваше с Ливърпул. Домакините дори показаха по-добра игра в офанзивен план и създадоха куп голови положения, които обаче бяха пропилени с лека ръка.

В "грешник" за Бърнли се превърна новото попълнение Ваут Вегхорст, който изпусна поне 3-4 шанса за гол само през първата част, като похвала заслужава Алисон. За Ливърпул най-чистото положение дойде в 30', когато Садио Мане стреля отблизо, но вратарят Ник Поуп спаси.

В 40-ата минута Ливърпул наказа пропуските на Бърнли. След центриране от корнер Садио Мане се измъкна на близката греда и успя да отклони топката с глава към малкото наказателно поле. Там Фабиньо налетя на топката, и макар първият му удар да бе блокиран, при добавката бразилецът се разписа - 0:1!

Второто полувреме се оказа по-спокойно откъм положения пред двете врати. Ливърпул контролираше срещата, но и не успяваше да създаде достатъчно чисти положения, с които да се опита да удвои преднината си. Бърнли пък загуби от остротата си в офанзивен план, като вероятно и указанията на Юрген Клоп на почивката са помогнали за това.

В средата на втората част Роберто Фирмино засече центриране опасно, но ударът му профуча над напречния стълб. Малко преди това шампионът в Купата на Африка Садио Мане отстъпи мястото си на Диого Жота, който вкара два гола срещу Лестър през седмицата, но остана на скамейката днес.

В 80' капитанът на Бърнли Бен Мий имаше късмет, че не си отбеляза автогол, след като негов опит да блокира центриране на Александър-Арнолд премина на сантиметри от гредата, излизайки в корнер. В 86' Диого Жота се озова на голова позиция в пеналтерията, но в последния момент бранител блокира удара му.

С победата Ливърпул скъси дистанцията до лидера Манчестър Сити, като "червените" са с 54 точки, докато "гражданите" имат 63 с мач повече. Това е четвърти пореден успех за мърсисайдци във Висшата лига, които в следващия кръг посрещат друг изпадащ тим - Норич. Бърнли пък гостува на Брайтън.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Бърнли: Поуп, Робъртс, Тарковски, Мий, Питърс, Ленън, Браунхил, Уестууд, Корне, Родригес, Вегхорст

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Кейта, Мане, Салах, Фирмино

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул продължава тежката битка с шампиона и временен лидер Манчестър Сити. Мърсисайдци имат 12 точки по-малко, но и два двубоя пасив, а сега им предстои наглед лесен съперник - последният в подреждането към момента - Бърнли.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДВУБОЯ БЪРНЛИ - ЛИВЪРПУЛ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички