Ливърпул не се отказва от титлата - подчини Лестър във Висшата лига


Ливърпул не се отказва от титлата - подчини Лестър във Висшата лига
Снимка: Getty Images

5466 0

Английският гранд Ливърпул победи тима на Лестър с 2:0 като домакин в сблъсък от 24-ия кръг във Висшата лига. Диого Жота отбеляза и двете попадения на "Анфийлд", като и при двете важна роля изиграха двамата централни защитници Върджил ван Дайк и Жоел Матип.

Ливърпул изигра силен мач, в който Луис Диас дебютира и изигра почти пълни 90 минути, докато Мохамед Салах се завърна, като се появи от резервната скамейка през втората част. "Червените" изпуснаха куп положения за гол, като основната "пречка" се оказа Каспър Шмайхел.

Все пак в 19-ата минута Шмайхел нямаше какво да стори, след като спаси мощен удар с глава на Върджил ван Дайк, а при добавката Жота се разписа. През втората част Шмайхел успя да спре Мохамед Салах в ситуация един на един, а малко по-късно египтянинът уцели и греда.

Шмайхел продължи с брилянтните намеси, отказвайки Диас от дебютен гол. В 87-ата минута обаче Жоел Матип предостави перфектната асистенция за Жота, който отбеляза второто си попадение в мача и се доближи на шест гола от Салах във Висшата лига.

В класирането Ливърпул е с 51 точки - с девет по-малко от лидера Манчестър Сити, но и с мач по-малко. Лестър е 12-и с 26 пункта. В следващия кръг мърсисайдци гостуват на Бърнли, докато "лисиците" посрещат Уест Хям.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул стартира срещата в бясно темпо и с желание да стигне бързо до гол. Нападателите на "червените" обаче действаха припряно и липсваше завършващото подаване. Лестър пръв създаде опасна ситуация за гол, след като в осмата минута Джеймс Мадисън излезе сам срещу Алисон, но ударът му от малък ъгъл бе отразен блестящо от вратаря.

В 19-ата минута Трент Александър-Арнолд стигна до топка в наказателното поле, направи залъгващо движение и стреля мощно с левия крак, но Шмайхел изби в корнер. В 34' Ливърпул откри резултата. Върджил ван Дайк засече центриране от корнер с глава, а ударът му бе спасен от Шмайхел. Диого Жота обаче направи добавка и се разписа - 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Три минути след почивката Диого Жота стреля опасно, но Шмайхел спаси. В 59-ата минута имаше сериозно оживление по трибуните на "Анфийлд", тъй като Мохамед Салах се завърна в игра. Египтянинът замени Роберто Фирмино, докато Харви Елиът смени Къртис Джоунс.

В 68-ата минута Луис Диас нахлу опасно в наказателното поле на Лестър, но ударът му излетя в аут. В 75-ата минута Мохамед Салах открадна топка и тръгна на скорост сам срещу вратаря. Египтянинът опита да пусне топката покрай Шмайхел, но стражът успя да предотврати втори гол във вратата си.

Три минути по-късно Ливърпул отново бе много близо до второ попадение. Първо Мохамед Салах нанесе страховит удар, който се приземи точно на събирането на двете греди. Топката се върна към терена, където след това Диого Жота опита мощен удар от границата на пеналтерията, но Шмайхел се намеси.

В 82' отново Диас се озова на голова позиция и нанесе мощен удар, който Каспър Шмайхел някак успя да спре. В 87-ата минута Ливърпул най-после се добра до второ попадение. След продължителна атака Жоел Матип се озова на границата на наказателното поле, откъдето пусна хитър извеждащ пас за Жота, който успя да се разпише - 2:0!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Джоунс, Тиаго, Жота, Диас, Фирмино

Лестър: Шмайхел, Джъстин, Амарти, Ндиди, Томас, Олбрайтън, Дюсбъри-Хол, Сумаре, Мадисън, Лукман, Дака

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Лестър е един от двата отбора във Висшата лига, който успя да победи Ливърпул през настоящата кампания. "Лисиците" взеха минимален успех с 1:0 през декември, когато Мохамед Салах изпусна дузпа. Сега египтянинът се очаква отново да играе, след като ангажиментите му с отбора на Египет приключиха.

За този двубой обаче Юрген Клоп няма да може да използва Садио Мане, който все още не се е прибрал след спечелването на Купата на Африка. Германецът обаче има добър избор за атака, като освен Салах в тима са Диого Жота, Роберто Фирмино, а и новото попълнение Луис Диас.

Топ коефициенти за сблъсъка Ливърпул - Лестър!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички