Последната капка в препълнената чаша на Моуриньо - ще бъде ли уволнен португалецът?


Последната капка в препълнената чаша на Моуриньо - ще бъде ли уволнен португалецът?
Снимка: Getty Images/Guliver

1924 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е изправен пред най-тежкия си период като селекционер на "червените дяволи". Английският гранд се намира в тежка серия от негативни резултати, а бъдещето на португалския специалист на "червения" борд изглежда все по-замъглено. 

Британското издание "Sun" смята, че при евентуална загуба на Юнайтед през уикенда, Жозе Моуриньо ще бъде отстранен от своя пост. "Олд Трафорд" ще посрещне в съботния ден отбора на Нюкасъл в мач от 8-я кръг на Висшата лига, който може да се окаже и повратен в сагата през последните седмици.

Припомняме, че селекционерът на "червените дяволи" на няколко пъти влезе в остри конфронтации със своите играчи, като най-отявлените сблъсъци бяха с голямата звезда на тима Пол Погба, за когото се заговори усилено, че иска да напусне "Олд Трафорд".

Юнайтед нямат победа в последните си четири мача, като отборът отпадна от турнира Карабао Къп от втородивизионния Дарби, а освен това допусна равенство срещу Уулвърхемптън и тежка загуба от Уест Хям в първенството. В последния мач тимът на Моуриньо завърши при равен резултат с Валенсия в груповата фаза на Шампионска лига.

Като потенциален заместник на Моуриньо е спряган бившият треньор на Реал Мадрид Зинедин Зидан. Французинът обаче се отдръпна през последната седмица, като дори се появиха твърдения, че е е обадил лично на Моуриньо, за да го увери, че не преговаря с ръководството на тима от Манчестър.

Моуриньо на няколко пъти подчерта, че се чувства спокоен за своята работа в клуба, а ако все пак португалецът бъде уволнен, той ще получи сериозна неустойка по своя договор. При евентуалното отстраняване на Моуриньо по всяка вероятност длъжността временно ще се изпълнява от помощника на "специалния" Майкъл Карик.

Мачът с Нюкасъл в събота със сигурност ще окаже огромно влияние върху бъдещето на Моуриньо начело на "червените". Евентуална нова загуба в първенството може да принуди борда на директорите да обсъдят позицията на Моуриньо в клуба, като някои медии смятат, че това решение се бави, тъй като все още не е намерен заместник на португалеца.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички