Попълнение от лято 2023 е най-високоплатеният играч в Арсенал


Попълнение от лято 2023 е най-високоплатеният играч в Арсенал
Снимка: Getty Images

1380 0

Германският футболист Кай Хаверц получава най-високата заплата в Арсенал, съобщава сайтът Capology.com, като се позовава на проучване на журналиста Тоби Принс. Пристигналият от Челси атакуващ полузащитник и нападател прибира по 14,56 милиона английски паунда на година.

Германецътполучава по 280 хиляди паунда на седмица. Втори е Габриел Жезус с 265 хиляди паунда на седмица или 13,78 милиона на година. Деклан Райс държи третото място с 240 хиляди на седмица, а топ 5 допълват Томас Парти (200 000) и Букайо Сака (195 000).

И докато две от новите попълнения са в топ 3, то превърналият се в основен футболист миналата година и капитан на тима Мартин Йодегор е извън първите 10 по финансови приходи. Той е чак на 12-о място в отбора със 112 хиляди паунда на седмица или 5,98 милиона на година.

Освен Хаверц, това лято Арсенал се подсили и с Деклан Райс и Юриен Тимбер. Заплатите на играчите са поверителна информация, но този уебсайт предоставя до голяма степен надеждни оценки, макар и да не претендира за 100-процентова точност и изчерпателност. А Артета сравни пролемите на Хаверц със свалката със съпругата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички