Полицията в Манчестър официално арестува Мейсън Грийнууд


Полицията в Манчестър официално арестува Мейсън Грийнууд
Снимка: Getty Images/Guliver

2605 0

Футболистът на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд е арестуван от местната полиция по подозрение за сексуално насилие и заплахи за убийство, потвърди Sky Sports.

Полицията в Манчестър получи допълнително време за разпит на 20-годишния младок в понеделник, след като се удостовериха за истина снимките и видеоклиповете, които се появиха в социалните мрежи от жена, съобщаваща за нападение спрямо нея. Той ще остане в манчестърския арест, след като магистратският съд в града взе това решение.

Грийнууд бе задържан в неделя именно по тези подозрения за нападение към приятелката си Хариет Робсън. Нападателят беше отстранен от мачовете и тренировките на първия отбор след скандала, който се разрази с него през уикенда.

В изявление органите на реда в северозападна Англия написаха: „На нашите следователи е предоставено допълнително време да разговарят с човек на 20 години, който е арестуван по подозрение в изнасилване и нападение на жена“.

Освен кадри, Робсън публикува и гласово съобщение, за което се твърди, че е записано между двамата. Жалбоподателите за сексуални престъпления на Острова пък не трябва да бъдат разкривани по време на следствието и тяхната анонимност е напълно гарантирана.

Грийнууд записа своя дебют за Ман Юнайтед през 2019-а година и оттогава изигра 129 мача за клуба. Той дебютира и за Англия няколко месеца по-късно, но по всичко личи, че бляскавата кариера, която мнозина му предвещаваха, ще претърпи тотален крах.

Нападателят от Брадфорд търпи все повече и повече негативи след бруталните си деяние, след като американският концерн – Nike, оттегли рекламата си към него, а от EA Sports го премахнаха от популярната игра FIFA до крайното изясняване на случая.

„Грийнууд бе премахнат от активните отбори във FIFA 22 и също ще бъде спрян да се появява в пакетите на FIFA Ultimate Team (FUT), както и Ultimate Draft”, каза говорител на EA.

“Ние сме дълбоко загрижени и разтревожени от твърденията към Мейсън Грийнууд и ще продължим да следим отблизо ситуацията“, пък бе становището на Nike.

А кой защити Грийнууд за скандала, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички