Пол Погба спаси Манчестър Юнайтед от издънка срещу Тотнъм при рестарта на Висшата лига


Пол Погба спаси Манчестър Юнайтед от издънка срещу Тотнъм при рестарта на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4165 0

Отборите на Тотнъм и Манчестър Юнайтед си поделиха точките след равенство 1:1 в Лондон при рестарта на Висшата лига след тримесечна пауза заради коронавируса. Бившият мениджър на "дяволите" Жозе Моуриньо почти извоюва победата в дербито от 30-тия кръг, но в края дузпа спаси гостите и им донесе важна точка в битката за топ 4.

Домакините откриха резултата в средата на второто полувреме след прекрасна индивидуална игра на Стивън Бергвайн, която първо матира Хари Магуайър, а след това и Давид Де Хеа, който можеше да се справи и по-успешно с избиването на удара. През втората част "червените" увеличиха атаките към вратата на съперника си, а със заслуги за това бе и появилият се като резерва Пол Погба.

В 80-ата минута именно французинът успя да спечели дузпа, след като Ерик Дайър го фаулира в наказателното поле. Бруно Фернандес се разписа от бялата точка. В края на мача съдията Джонатан Мос отсъди още една дузпа за гостите, която след намесата на ВАР бе отменена.

След това равенство Манчестър Юнайтед се доближи на две точки от четвъртия Челси, който е с мач по-малко. Тотнъм от своя страна е осми с 42 пункта - на шест точки от топ 4.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В откриващите 20 минути от двубоя двата отбора не предриемаха излишни рискове, като не се стигна до сериозни опасности пред някоя от двете врати. Гостите задържаха топката в по-големи периоди, но пък "шпорите" първи нанесоха точен удар, който обаче не създаде трудности на Давид Де Хеа.

В средата на полувремето "дяволите" се добраха до първото си добро положение за гол в мача. Бруно Фернандес насочи опасно центриране в наказателното поле, което бе отклонено с глава от Давинсон Санчес. Топката обаче се насочи право към Маркъс Рашфорд, който стреля от непосредствена близост, но Юго Лорис успя да реагира и да избие с крак.

В 27-ата минута домакините откриха резултата. Орие успя да се пребори за топката в средата на терена и да подаде към Стивън Бергвайн. Нидерландецът веднага се впусна в предни позиции, хващайки неподготвена отбраната на "червените". Неговата техника и бързина му помогнаха да елиминира Хари Магуайър по впечатляващ начин, а след това и да разстреля Де Хеа с мощен удар - 1:0.

"Дяволите" почти светкавично отговориха на допуснатото попадение чрез голово положение пред вратата на Тотнъм. Фред центрира в наказателното поле от пряк свободен удар, а Рашфорд успя да засече. Със сетни сили обаче Юго Лорис успя да спаси удара. Минута по-късно Бергвайн центрира опасно в наказателното поле на Юнайтед, намирайки Сон на далечната греда. Ударът на корееца бе много опасен, но Де Хеа изби в корнер.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 55-ата минута Бруно Фернандес получи подаване в средата на терена, след което опита удар от дистанция, преминал на опасно разстояние от страничния стълб на вратата на Лорис. Десетина минути по-късно Фернандес изведе Антони Марсиал на стрелкова позиция, но ударът на нападателя бе отлично блокиран от Ерик Дайър.

В средата на полувремето Люк Шоу проби по левия фланг и с прецизно подаване успя да намери непокрития в наказателното поле Марсиал. Френският нападател си нагласи топката за удар и стреля от близка дистанция, но Лорис демонстрира страхотен рефлекс и изби в корнер.

В 80-ата минута влезлият като резерва Пол Погба успя да финтира Ерик Дайър и да нахлуе в наказателното поле, а след това защитникът си помогна с ръце, за да спре французина. Главният арбитър на срещата отсъди дузпа за "червените дяволи", която бе реализирана безкомпромисно от Бруно Фернандес - 1:1.

Пет минути по-късно Погба предостави изключителен извеждащ пас за Маркъс Рашфорд, който успя да овладее, но след това си поведе лошо топката, което позволи на защитник на домакините да предотврати опасността пред вратата на Лорис.

В 90-ата минута Джонатан Мос отсъди втора дузпа за Юнайтед за нарушение срещу Бруно Фернандес, но след намесата на ВАР бе установено, че не е имало нарушение, а дузпата бе отменена. В последните секунди на мача Мейсън Грийнууд се озова на стрелкова позиция пред вратата на Лорис, но ударът му премина на сантиметри от гредата.

ПРЕДИ МАЧА

До края на настоящия сезон и двата тима ще се борят за място, позволяващо участие в Шампионска лига. В момента в по-изгодно положение са "червените дяволи", заемащи петата позиция и изоставащи с 3 точки от четвъртата. "Шпорите" се намират на 4 точки от петото място и на 7 от четвъртото.

Манчестър Юнайтед беше в чудесна форма преди прекъсването на първенството заради пандемията от коронавирус. Не е ясно какво е състоянието на тима след дългата пауза, но положителното за тях е, че могат отново да разчитат на голмайстора си Маркъс Рашфорд и на полузащитника Пол Погба, което може да е ключово за тима.

На Тотнъм паузата донесе само позитиви - те си отпочинаха и събраха сили след поредицата от 6 мача без победа. Освен това тимът на "Жозе Моуриньо" успя да си върне основните си козове в атака - Хари Кейн и Хюн Мин Сон. Лондончани ще трябва да се оправят без наказания Деле Али. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Тотнъм: Лорис, Орие, Санчес, Дайър, Дейвис, Уинкс, Сисоко, Ламела, Бергвайн, Сон, Кейн

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Мактоминей, Фред, Фернандес, Джеймс, Марсиал, Рашфорд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички