Пол Погба и Манчестър Юнайтед отложиха празненствата, "Етихад" видя първа загуба за сезона (ВИДЕО)


Пол Погба и Манчестър Юнайтед отложиха празненствата, "Етихад" видя първа загуба за сезона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

9891 0

Отборът на Манчестър Юнайтед отложи празненствата на градския съперник Манчестър Сити по повод спечелването на шампионската титла в Англия. "Червените дяволи" спечелиха с 3:2, като това бе първа загуба на "гражданите" на "Етихад" този сезон и едва втора в Премиършип.

При победа днес момчетата на Хосеп Гуардиола щяха да си осигурят златните медали и това бе много близко до осъществяване. Венсан Компани и Илкай Гюндоган дадоха добър старт на своя тим, а до края на полувремето Рахийм Стърлинг пропусна две чисти положения, за да направи 3:0.

След почивката обаче играчите на Жозе Моуриньо излязоха напълно преобразени. Още от първата минута те започнаха да притискат съперника си и Пол Погба вкара два бързи гола. 20' преди края на срещата Крис Смолинг направи обрата пълен, като това е втора поредна загуба за Манчестър Сити.

В първите 15' от срещата двата отбора действаха предпазливо. Битката на терена се водеше предимно в средата на игрището, а най-напрегнатата ситуация бе в 12'. Страничният съдия отсъди тъч за Манчестър Юнайтед, а феновете на "Етихад" започнаха да хвърлят предмети по него.

Нямаше как Манчестър Сити да не стигне до чисто положение и това се случи в 22'. Бернардо Силва бе изведен зад гърба на защитата на Юнайтед и пробва удар, който обаче се оказа в обсега на Давид де Хеа и испанският страж се намеси адекватно с крак.

В 26' "гражданите" поведоха. Венсан Компани бе над всички при центриране от корнер и с глава не остави шанс на Де Хеа - 1:0.

 

Половин час след началото на срещата Манчестър Сити вкара и втори гол. Рахийм Стърлинг получи в дясно на наказателното поле и комбинира с Илкай Гюндоган. Бившият играч на Борусия Дортмунд се завъртя добре и се освободи от защитник в "червено", след което прати топката в далечния ъгъл на Де Хеа.

В началото на втората част играчите на Жозе Моуриньо показаха, че не са се отказали от това да гонят поне точката в резултата. Пол Погба опита да върне тима си в срещата с прецизен удар по земя от далечна дистанция, но Едерсон внимаваше и с плонж улови кълбото.

Очакваното се случи в 53'. Санчес владееше добре от дясно и подаде към Андер Ерера в наказателното поле. Испанецът с гърди изведе своя съотборник Пол Погба, който останал очи в очи с Едерсон, нямаше как да сгреши.

Още не бяха изминали и 120 секунди и Алексис Санчес бе в хода на още една перфектна атака. Чилиецът центрира към оставения сам Погба в наказателното поле и френският национал с глава не остави шансове на противниковия страж - 2:2.

20' преди края на срещата Алексис Санчес достави топката за трети гол във вратата на Едерсон. Чилиецът центрира от фаул, а в наказателното поле непокрит беше Крис Смолинг. Англичанинът нямаше никакъв проблем да вкара във вратата на Едерсон и трети гол.

В 77' на срещата се стигна до най-спорната ситуация в мача. Ашли Йънг изрита Серхио Агуеро в прасеца при бърза атака от дясно, но Мартин Аткънсън, показа, че играта е чиста. Последва и спречкване на футболисти, след като секунди след това Фернандиньо и Компани прегазиха Лингард, за което бразилецът получи жълт картон. Веднага след това Пол Погба не остана длъжен и извърши подъл фал в гръб, заради което стадионът изргина на Аткънсън го декорира в жълто.

Нямаше как мачът да мине без някое от зрелищните спасявания на Давид де Хеа. Кун Агуеро бе оставен непокрит в наказателното поле и насочи топката почти перфектно под гредата. Испанският страж обаче плонжира по уникален начин и изби в корнер.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Данило, Компани, Отаменди, Делф, Фернандиньо, Гюндоган, Бернардо Силва, Давид Силва, Сане, Стърлинг

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Баи, Смолинг, Йънг, Матич, Ерера, Погба, Лингаард, Алексис, Лукаку

City XI | Ederson, Danilo, Kompany (C), Otamendi, Delph, Fernandinho, Gundogan, Bernardo, Silva, Sane, Sterling

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Както вече беше споменато, Манчестър Сити имаше много тежка седмица, след като на "Анфийлд" Ливърпул разгроми Кевин де Бройне и компания с 3:0 в четвъртфинален мач от Шампионска лига. "Гражданите" отдавна са сигурни за шампионската титла, а голямата цел на отбора беше именно най-комерсиалния клубен турнир. Надеждата на отбора обаче продължава да съществува, а за мача с Манчестър Юнайтед се очакват промени в стартовия състав.

"Червените дяволи" вече отпаднаха от Шампионска лига, но се борят за второто място в класирането, както и за ФА къп. Желанието на Жозе Моуриньо е отборът да запази позицията си във Висшата лига и със сигурност Специалния ще търси поне точка, особено след грешната стъпка на Ливърпул по-рано днес.

Двата отбора се намират в идентична форма във Висшата лига, като са спечелили последните си 4 двубоя. Миналата година двата отбора завършиха 0:0 на "Етихад", а в първия мач помежду им през този сезон "гражданите" спечелиха с 1:2 на "Олд Трафорд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички