Манчестър ще блести в небесносиньо, Сити надигра Юнайтед и дръпна още на върха (ВИДЕО)


Манчестър ще блести в небесносиньо, Сити надигра Юнайтед и дръпна още на върха (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

4744 0

Отборът на Манчестър Сити спечели градското дерби с Манчестър Юнайтед с 2:1. С победата на "Олд Трафорд" "гражданите" увеличиха актива си на върха на 11 точки пред втория Ман Юнайтед.

Това бе 14-та поредна победа за играчите на Хосеп Гуардиола, а за испанския мениджър това бе 10-та победа в 20 мача срещу големия му съперник Жозе Моуриньо.

Тимът на Манчестър Сити прекъсна и серията на градския си съперник от поредни мачове без загуба на "Олд Трафорд", която датираше от септември 2016 година, когато именно "небесносините" се наложиха на Театъра на Мечтите" отново с 1:2.

Първият точен удар в срещата бе в 14', когато Рахийм Стърлинг бе изведен от ляво, но ударът му бе слаб и не затрудни Давид де Хеа. 2' по-късно и Габриел Жезус получи възможност да обстрелва, но и неговият шут бе прекалено слаб, за да притесни испанския страж на домакините.

3' преди края на първата част Давид де Хеа показа невероятен рефлекс. Стражът на домакините спаси сигурен гол, като отрази удар от близо на Лерой Сане. При последвалия корнер обаче Давид Силва бе оставен непокрит в малкото наказателно поле и от близко разстояние разпечата вратата на "червените дяволи".

До края на частта обаче играчите на Жозе Моуриньо намериха пътя до вратата на Едерсон. Грешка в защитата на гостите предоставиха голова възможност за домакините, която Рашфорд превърна в попадение - 1:1.

В 53' се стигна до опасност пред вратата на Де Хеа. Де Бройне центрира от свободен удар, а Ромелу Лукаку опита да изчисти, но вместо това подари топката на Николас Отаменди, който със странична ножица я прати във вратата на безпомощния страж на домакините.

20' преди края на срещата Де Бройне можеше да реши всичко в срещата, след като нахлу на скорост с топка в крака до наказателното поле и стреля, но кълбото бе в обсега на Де Хеа, който изби.

В 85' като по чудо "червените дяволи" не изравниха. Ромелу Лукаку и Хуан Мата опитаха да разстрелят Едерсон от около 3-4 метра, но ударите и на двамата попаднаха право в тялото на стража на Ман Сити, като по този начин той запази преднината на своя тим.

Преди мача

Отборът на Манчестър Юнайтед приема на "Олд Трафорд" лидерът във Висшата лига Манчестър Сити. Домакините нямат загуба на своя стадион от септември 2016 година, когато именно градският им съперник спечели с 2:1.

Сега играчите на Жозе Моуриньо ще искат да скъсят дистанцията от "гражданите", които имат актив от 8 точки на върха в класирането.

Играчите на Хосеп Гуардиола пък са с 13 поредни победи на Острова, като прекрасната им форма бързо ги превърна във фаворити за титлата.

Състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Рохо, Йънг, Матич, Ерера, Марсиал, Лингард, Рашфорд, Лукаку.

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Отаменди, Компани, Делф, Де Бройне, Фернандиньо, Силва, Сане, Стърлинг, Жезус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички