Покрай случая "Айвън Тони": Големите имена от Висшата лига, които си изпатиха заради залози


Покрай случая "Айвън Тони": Големите имена от Висшата лига, които си изпатиха заради залози
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1359 0

Залозите се превърнаха в голяма част от футбола, особено след като бетинг компаниите навлязоха като основни спонсори в много европейски първенства. На професионалните футболисти им е забранено да правят залози, тъй като могат да участват в уреждането на футболни мачове, но, разбира се, не всеки е спазвал това "свещено" правило.

Съвсем наскоро звездният нападател от Висшата лига Айвън Тони си изпати, след като Футболната Асоциация в Англия го наказа за 8 месеца заради направени залози. В настоящия материал ще ви запознаем с няколко известни имена от английския елит, които също са отнесли подобни наказания.

Даниел Стъридж

Даниел Стъридж е играл за Ливърпул и Челси, наред с други клубове. Бившия английски национал също отнесе голямо наказание. При неговия случай през 2019 година - Стъридж получи бързо наказание за изтичане на трансферна информация, на която са били поставени редица залози през 2018 г.

Той сподели подробности за евентуален трансфер в Уест Бромич и Интер, а в крайна сметка се присъедини към първия тим през януари 2018 под наем. Нападателят, който по това време беше за Трабзонспор в Турция, получи глоба от 150 000 паунда и 4-месечно наказание.

Киърън Трипиър

За съжаление, случаят на Киърън Трипиър беше причинен от близки приятели, които се възползваха от информацията, която англичанинът е споделил в чат група за потенциално преминаване в Атлетико Мадрид през 2019 година.

Неговите близки момента са заложили на това и впоследствие е била предизвикана намесата на ФА. Трипиър бе глобен с 70 хиляди паунда и получи наказание, което го лиши от всякаква футболна дейност за 10 седмици.

Мартин Демикелис

Бившият играч на Манчестър Сити Мартин Демикелис също имаше проблеми със залаганията през 2016 година - само два сезона, след като спечели Висшата лига с "гражданите".

Интересното е, че аржентинецът обаче не получи забрана, но беше глобен с £22 000 за поставяне на 29 футболни залога на мачове, обхващащи период от три седмици.

Джоуи Бартън

Бартън е добре познат от феновете на английския футбол като "лошо момче". Със сигурност не е изненада за мнозина, че точно той е свързван със скандал покрай залози.

През 2016 година бе разкрито, че Бартън е направил над 1200 залога в периода 2006-2016, включващи неговите отбори и съотборници. По-късно пък, защитавайки цветовете на Глазгоу Рейнджърс, той наруши правилото за залагане на шотландската ФА и получи наказание от един мач. След това, през април 2017 г., той получи 18-месечна забрана от английската ФА.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Стрийминг" банда получи наказание от 30 години лишаване от свобода заради незаконно излъчване на Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички