Победата над Манчестър Сити не бе началото, модернизацията на Астън Вила при Емери започна отдавна


Победата над Манчестър Сити не бе началото, модернизацията на Астън Вила при Емери започна отдавна
Снимка: Getty Images

1374 0

Астън Вила постигна голям успех, побеждавайки Манчестър Сити с минималното 1:0 в мач от 15-ия кръг на английската Висша лига. Възпитаниците на Унай Емери направиха заявка, че всеки трябва да се съобразява с тях, но победата над "гражданите" далеч не е началото.

Модернизацията при Унай Емери

Испанският специалист пое "виланите" в труден за тях момент след уволнението на Стивън Джерард. Той застана начело на тима на 16-ата позиция през изминалия сезон и успя да го качи до седмата и да гарантира участие в Европа за пръв път от 13 години насам за бирмингамци.

Това далеч не е единствения му успех. В момента "виланите" се намират в перфектна серия от 14 поредни победи у дома във Висшата лига, а и нещо повече - с победата над Сити вчера (6 декември) те вече са пред шампиона на Англия на третата позиция в таблицата.

Атаката, водена от футболисти като Оли Уоткинс, Леон Бейли и Муса Диаби продължава да тероризира Висшата лига. Отборът на Емери е вторият в елита с най-много отбелязани голове, като пред него стои само Ман Сити.

Всички тези признаци показват, че испанският специалист знае как да вдигне отбор в криза и да го превърне в абсолютна сила. С поражението от Астън Вила пък Хосеп Гуардиола удари дъното във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички