Манчестър Сити бе шокиран и остана 4-ти във Висшата лига! Шампионът бе разбит - допусна 22 удара (ВИДЕО)


Манчестър Сити бе шокиран и остана 4-ти във Висшата лига! Шампионът бе разбит - допусна 22 удара (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9469 0

Астън Вила изигра изключително силен двубой срещу шампиона Манчестър Сити и съвсем заслужено победи с 1:0. Домакините имаха цели 22 опита за гол срещу едва 2 на сметката на "гражданите", а героят бе Леон Бейли.

Чрез неговия гол "виланите" събраха 32 точки и изпревариха Манчестър Сити в класирането, като вече са трети. Футболистите на Пеп Гуардиола остават четвърти с 30 пункта - 6 пасив от лидера Арсенал при равен брой изиграни мачове.

В герой за гостите се превърна Леон Бейли, който вкара около четвърт час преди края. Той се отличи с впечатляващ пробив, справяйки се с няколко противникови футболисти. Накрая завърши, а след рикошет в протнивников играч топката стана неспасяема за Едерсон.

В 86-ата минута пък Дъглас Луис остана на милиметри от попадението след техничен изстрел от границата на наказателното поле. Той завъртя красиво топката и преодоля Едерсон, но имаше малшанс в ситуацията.

Вероятно сериозен фактор за разочароващото представяне на Сити бе липсата на Родри. Той бе наказан заради натрупани жълти картони и отново се доказа като незаменима част за тима си.

Това бе и първа победа за Унай Емери в личен план срещу Пеп Гуардиола от цели 14 опита! За първи път в кариерата си пък испанецът допуска цели 13 удара през първото полувреме на мач на свой отбор. Това идва след цели 535 срещи в топ 5 първенствата на Европа.

В следващия кръг Манчестър Сити гостува на новака и дебютант Лутън (10.12), който затрудни и Ливърпул, и Арсенал. За Астън Вила пък предстои нов тежък сблъсък - този път срещу Арсенал, но отново у дома (09.12).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички