По шампионски: Без да се напряга Ман Сити победи Челси, за да започнат празненствата (ВИДЕО)


По шампионски: Без да се напряга Ман Сити победи Челси, за да започнат празненствата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2773 0

Манчестър Сити официално е шампион във Висшата лига, след като в събота Арсенал загуби от Нотингам. Днес обаче в мач от 38-ия кръг на елита "гражданите" победиха отбора на Челси с 1:0 и показа защо трета поредна година е с трофея в Англия. Единственото попадение в срещата отбеляза Хулиан Алварес в 12'. Преди двубоя играчите на лондонския тим направиха шпалир, а след двубоя Сити ще получи официално и трофея.

Това е трето попадение за нападателя срещу Челси през този сезон в три различни надпревари. Освен това - благодарение на гола на Хулиан Алверес "гражданите" вече имат отбелязани 100 гола у дома във всички надпревари. Това е с 34 повече от всеки друг тим от петте най-добри лиги в Европа. Байерн Мюнхен е с 66, 65 за Манчестър Юнайтед, 58 за Борусия Дортмунд и 57 за Реал Мадрид.

Последният мач между тези два съперника бе от третия кръг на ФА Къп. Той завърши с катастрофална загуба на "сините" с 0:4. В исторически план обаче превесът в силите е на сметката на Челси - 71 победи, 39 равенства и 64 загуби в полза на тима от Лондон.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Преди първия съдийски сигнал Челси направи шпалир на играчите на Сити, които излязоха на терена заедно със своите деца. След двубоя "гражданите" ще получат титлата, както и медалите си за първото място в Англия.

Въпреки че Гуардиола бе оставил голяма част от звездите си на пейката, "небесносините" бяха по-активни от началото на срещата. Още в началните минути Калвин Филипс и Серхио Гомес имаха шанс да отбележат, но първо защитата на Челси се справи, а след това ударът бе извън вратата.

В 12' отборът на Сити започна купона за титлата с откриващия гол.След грешка на Фофана домакините организираха бърза контраатака, при която Палмър изведе Алварес. Аржентинецът не остави никакъв шанс на Арисабалага със силен удар, за да отбележи 17-ия си гол от началото на сезона. Това е попадение под номер 100 за Сити у дома от началото на сезона във всички надпревари.

 

И след попадението доминацията на шампиона продължи, като пред вратата на Морено не се случваше нищо интересно. В 29' Фил Фодън можеше да удвои резултата след удар от близко разстояние, но топката прелетя над вратата.

Чак след 30' лондончани се посъбудиха, като Рахим Стърлинг се възползва от подаване на Хаверц. Ударът на нападателя обаче бе спасен от Ортега, който реагира с крак и изби топката. В 35' Люс Хол получи отляво и центрира към Галъхър, чийто удар бе спрян от лявата греда. В 43' Филипс получи подаване на границата на наказателното поле и стреля, но топката мина покрай вратата. В добавеното време от частта Кай Хаверц стреля от фал, но топката се удари право в стената. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част темпото значително падна, а "гражданите" видимо не хвърляха всичките си сили. Резултатът ги устройваше перфектно и очакваха единствено празненствата. В началните минути Челси продължи добрите минути от първата част, но Чалоба и Хол не успяха да отбележат.

В 58' Калвин Филипс се включи добре в наказателното поле, но ударът му нацели дясната греда. В 63' и 65' Стърлинг отново имаше шансове пред себе си, но Ортега показа много добро ниво. В 69' гол на Рияд Марез не бе зачетен заради фал.

В 71'  Хулиан Алварес реализира втори гол във вратата на Челси, но той бе правилно отменен заради игра с ръка на Рияд Марез, който подаде на аржентинеца. Ситуацията бе разгледена от ВАР и бързо бе отменено. Малко след това Холанд влезе в игра и опита да създаде опасно положение, но подаването му към Люис бе прекалено силно. До края на двубоя така и не се стигна до особено опасни положения, но Сити ознаменува титлата си с успех у дома.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Морено, Уолкър, Аканджи, Лапорт, Луис, Филипс, Фоудън, Палмър, Марез, Гомес, Алварес

Челси: Кепа, Фофана, Силва, Чалоба, Аспиликуета, Лофтъс-Чийк, Енцо, Галахър, Хол, Стърлинг, Хаверц

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Небесносините" вдигат първия от трите трофеи, за които в момента се борят след записани 27 победи, 4 равенства и 4 загуби. Те обаче са значително изтощени и от емоционалните полуфинали в Шампионска лига, в които английският гранд се наложи над Реал Мадрид с общ резултат 5:1.

"Имаме късмет, че можем да спечелим титлата у дома, пред нашите фенове. Последният мач обаче е най-труден, защото емоциите са много. Няма да си простим, ако сме разсеяни. Няма да гледам Арсенал, защото играем на следващия ден. Искам и да остана с настройката, че трябва да бием, за да бъдем шампиони", заяви Гуардиола още преди "артилеристите" да изиграят двубоя си.

Челси от друга страна не преживяват никакви приятни моменти. "Сините" изиграват ужасен сезон, отпадайки още рано от битката за какъвто и да е трофей. Във Висшата лига лондончани са са 12-ти с актив от 43 точки.

"Виждайки формата, в която се намират играчите на Манчестър Сити сега, не искате да залагате срещу тях, независимо от съперника. Мисля, че те са най-добрият отбор в света в момента", коментира Лампард преди двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички