План "В" за нападател на Челси вече е в действие


План "В" за нападател на Челси вече е в действие
Снимка: Getty Images / Guliver

2068 0

Търпението на Антонио Конте и Челси се изчерпа и те вече се насочват към план "В" за своето нападение. След като Ромелу Лукаку подписа с Манчестър Юнайтед, а Алваро Мората се насочи към САЩ за подготовка с Реал Мадрид, "сините" от Лондон се насочиха към Пиер-Емерик Обамеянг.

Преди няколко дни се появи първата информация, че шампионите във Висшата лига са готови да насочат усилията си към габонския национал. В сряда Sky Sports потвърдиха тези слухове и обявиха, че Челси е изпратил оферта за 70 милиона паунда за голмайстора на Бундеслигата.

Очаква се преговорите да не се проточат дълго, тъй като Борусия (Дортмунд) иска да финализира трансфера на Обамеянг възможно най-бързо. Цената му е заковата на 70 милиона паунда, но е възможно да бъде намалена минимално.

Антонио Конте иска най-накрая Челси да привлече нападател, след като вече стана ясно, че Диего Коста няма място на "Стамфорд Бридж". Това оставя италианския специалист единствено с Миши Батшуай в нападение, а това е недопостимо за целите, които има Челси през следващия сезон.

Интересът към Обамеянг беше изключително висок в месеците преди края на сезона, но постепенно охладня, след като Реал Мадрид се отказа от привличането му, а ПСЖ блокира сделката с него и се насочи към други трансферни цели. Все пак се очаква парижани и Милан също да се пробват за нападателя в следващите дни. Обамеянг има и оферта от Китай, която е активна до петък, когато затваря трансферният прозорец в Суперлигата на страната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички