"Плаках от радост": Бившият капитан на Арсенал Гранит Джака с признание за напускането си


"Плаках от радост": Бившият капитан на Арсенал Гранит Джака с признание за напускането си
Снимка: Getty Images

1758 0

Бившият полузащитник и капитан на Арсенал - Гранит Джака, си спомни за напускането на "Емирейтс" след 7 години в клуба. Той признава, че дори е плакал, но от щастие след трансфера в Байер Леверкузен това лято.

Швейцарският национал се раздели с "артилеристите", преминавайки при "аспирините" за сумата от 21.4 милиона паунда през юли. Той бе част от английския колос от 2016-а година, когато бе привлечен от легендарния Арсен Венгер.

Сълзи от радост

"Аз съм много емоционален човек. Обичам да плача и не ме е срам от това. Разбира се, плакал съм и от щастие много пъти. Например, когато осъществих трансфера си тук, в Леверкузен", започна Джака пред клубния уебсайт на германския тим и продължи.

"Също съм плакал от щастие, защото наистина исках да се върна. Мисля, че това също показва част от мен като човек", допълни още той.

Представянето на датчанина

Преди да облече фланелката на Арсенал Джака бранеше цветовете на Борусия Мьонхенгладбах в продължение на 4 години. За "жребците" той записа 138 мача, 8 гола и 7 асистенции. За "артилеристите" пък може да се похвали с 23 попадения и 29 голови подавания в 297 срещи, печелейки два пъти ФА Къп. 15 двубои и 1 асистенция към момента има за Байер Леверкузен.

А защо феновете можеха да изгонят полузащитника от Арсенал още през 2019 г.?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички