"Пионер. Визионер. Непобедим": Арсенал прави Арсен Венгер безсмъртен със статуя (ВИДЕО)


"Пионер. Визионер. Непобедим": Арсенал прави Арсен Венгер безсмъртен със статуя (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1272 0

Арсенал откри статуя на Арсен Венгер пред своя стадион "Емиратс", отдавайки почит към приноса на легендарния мениджър, който постигна много с гиганта от Висшата лига.

 

В официално изявление "артилеристите" потвърдиха, че френският мениджър ще се присъедини към Тони Адамс, Денис Бергкамп и Тиери Анри като легенди на Арсенал, които пък вече имат статуи извън стадиона.

"Щастливи сме да признаем и отпразнуваме изключителното лидерство и кариера на Арсен Венгер в Арсенал. Приносът и постиженията на Арсен към клуба го отличават като най-великия мениджър в историята му. Той подари на клуба и неговите привърженици много трофеи и фантастични спомени, донесе революция в управлението и ни изведе до сезон, в който бяхме непобедими", пишат от щаба на Арсенал.

Легендарният Венгер

Венгер беше назначен за мениджър на клуба през октомври 1996 година Той служи там цели 22 години до напускането си през февруари 2018-а. Французинът беше жизненоважна фигура в изграждането на идентичността на отбора във Висшата лига.

В над 1235 мача като мениджър, Венгер спечели три титли във Висшата лига. Той може да се похвали с факта, че е единственият мениджър, извел тим от Висшата лига, който да не загуби в нито една среща. Това се случи през сезон 2023/04.

Клубът записа общо 49 мача без загуба във Висшата лига, рекорд, който остава и до днес. Той също така стана първият небритански мениджър, спечелил ФА Къп, вдигайки титлата през сезон 1997/98.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Арсен Венгер направи силна прогноза за предстоящия сезон на Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички