Пиер-Емерик Обамеянг остава в Арсенал до лятото на 2023 година


Пиер-Емерик Обамеянг остава в Арсенал до лятото на 2023 година
Снимка: Gulliver/GettyImages

2005 0

Голмайсторът на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг най-накрая обяви официално, че е подписал нов договор с "артилеристите", който ще го задържи в Лондон до лятото на 2023 година. С това се слага край на спекулациите с бъдещето му, както и на устремите на други тимове да го привлекат, каквато беше идеята на Челси няколко месеца по-рано. 

"Фенове на Арсенал, току-що преподписах. Всичко вече е свършено. Наистина съм щастлив да остана тук. Това е моят дом. Искам да стана легенда на Арсенал. Страхотен ден", заяви Обамеянг в началото на живата връзка с привържениците чрез профила му в Instagram. Минути след това и от клуба потвърдиха радостната вест, че нападателят остава в клуба. 

Очакванията бяха свързани с това, че Обамеянг ще стане най-скъпоплатеният играч на Микел Артета, но твърдата му заплата ще е в размер на 250 хиляди паунда на седмица. Това е със 100 по-малко в сравнение с Месут Йозил, но контрактът на нападателя все пак може да надхвърли сумата, която германецът получава, защото са вписани сериозни бонуси за голове, асистенции, изиграни мачове и спечелени трофеи. Засега медиите на Острова нямат точни данни за стойността на бонусите. 

Обамеянг е вкарал 55 гола в 86 мача за Арсенал в английската Висша лига до момента и е вторият най-резултатен играч в шампионата след трансфера му от Борусия (Дортмунд). Единствено Мохамед Салах е отбелязал повече попадения (57). 

При "артилеристите" преобладават все повече добри новини напоследък, но не всичко е перфектно в тима, след като стана ясно, че двама от играчите на Арсенал са се хванали за гушите при старта на сезона във Висшата лига (вижте подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички