Петима са потенциалните кандидати за мениджърския пост в Манчестър Юнайтед


Петима са потенциалните кандидати за мениджърския пост в Манчестър Юнайтед
Снимка: GettyImages

3090 0

Английският клуб Манчестър Юнайтед е набелязал петима кандидати, които да поемат клуба след края на сезона, твърди испанският журналист Гилем Балаге. Настоящият мениджър Ралф Рангник ще оваканти поста и ще продължи работата си в тима като консултант. Брендън Роджърс, Ерик Тен Хаг, Маурисио Почетино, Томас Тухел и Хулен Лопетеги са сред възможните варианти.

Най-изненадващото име сред спряганите имена е това на Брендън Роджърс, който в момента води английския Лестър. Шотландецът е бивш мениджър на Ливърпул, а в края на миналата година беше фаворит да наследи уволнения Оле Гунар Солскяер. През миналия сезон той спечели турнира ФА Къп.

Като най-сериозни фаворити за позицията на старши треньор се очертават треньорът на Аякс Ерик Тен Хаг и Маурисио Почетино, който е начело на ПСЖ. Аржентинският специалист беше свързан с тима от Манчестър още от престоя му в Тотнъм, но до назначение така и не се стигна. След отпадането на ПСЖ от Шампионска лига се очаква Почетино да бъде уволнен от френския гранд и по този начин ще е свободен да акостира на “Олд Трафорд“.

Наставникът на Челси Томас Тухел също напоследък е свързан със слуховете около поста в Манчестър Юнайтед заради проблемите, които съпътстваха лондончани, породени от санкциите, наложени на собственика Роман Абрамович и несигурното бъдеще на тима от Лондон. Тухел обаче отхвърли спекулациите, че отива в Манчестър Юнайтед. Хулен Лопетеги изглежда е с най-малки шансове да застане начело на тима от Манчестър.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички