Пета поредна победа прати Манчестър Сити на върха във Висшата лига


Пета поредна победа прати Манчестър Сити на върха във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1152 0

15 кръга след началото на сезона шампионът на Англия Манчестър Сити се завърна на върха в подреждането, след като победи Уотфорд с 1:3 като гост. "Небесносините" записаха пета поредна победа във Висшата лига и се възползваха от загубата на Челси, за да оглавят подреждането.

Нов силен мач за "гражданите" изигра Бернардо Силва, който отбеляза две от попаденията за победата. Бернардо вече има 7 гола в 14 мача и изравни попаденията си от сезон 2018/19, когато вкара седем попадения за 36 мача.

Другото попадение пък бе отбелязано от Рахим Стърлинг, който вкара 11-ия си гол срещу този съперник. Англичанинът не е вкарал повече голове на никой друг отбор, като има 11 гола и срещу Борнемут. Тъкмо Стърлинг откри резултата още в четвъртата минута, след като засече центриране на далечната греда с глава.

Бернардо удвои в 31-вата минута, а в 63-ата покачи на 0:3. Десетина минути по-късно Уотфорд върна един гол чрез Кучо, но силите на "стършелите" не стигнаха за повече. Манчестър Сити е лидер във Висшата лига с 35 точки - с една повече от втория Ливърпул и с две пред третия Челси. Уотфорд е 17-и с 13 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички