Уест Хем удари Челси с гол в края в зрелищно лондонско дерби


Уест Хем удари Челси с гол в края в зрелищно лондонско дерби
Снимка: Getty Images

2193 0

Уест Хем изненада лидера Челси и спечели с 3:2 в двубой от 15-тия кръг на Висшата лига на Англия. На Олимпийския стадион в Лондон и двата отбора имаха доста възможности, като положенията валяха едно след друго.

В 28-ата минута гостите откриха резултата. Мейсън Маунт центрира от корнер и Тиаго Силва с глава засече за 1:0. Десет минути след това Едуар Менди фаулира играч на Уест Хем в наказателното поле и съдията Андре Маринър отсъди дузпа. Мануел Ланзини не сбърка от бялата точка за 1:1.

В 44-ата минута отново Маунт се разписа след силен изстрел от наказателното поле. "Сините" бяха по-добрият тим през първата част, като отправиха 12 удара срещу 7 за съперника. 5 от изстрелите на момчетата на Томас Тухел обаче бяха блокирани.

В 56-ата минута обаче Джерод Боуен получи топката от Владимир Цоуфал и прати топката в горния ляв ъгъл, като не остави шанс на Менди. Отново Боуен имаше златен шанс в 75-ата минута, но изстрелът му мина покрай лявата греда. През втората част "сините" натиснаха и владееха топката през 61% от времето. Опитите им да застрашат Лукаш Фабиански обаче не бяха обречени на успех. В 87-ата минута Артър Масуаку беше пренебрегнат от защитата на Челси и се разписа за 3:2.

Челси е лидер в шампионата с 34 точки, докато Уест Хям е на 4-то място с 28. В следващия кръг Челси посреща Лийдс, докато Уест Хем е гост на Бърнли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички