Съвършенство: Голът, който е възможен само за отбор на Гуардиола (ВИДЕО)


Съвършенство: Голът, който е възможен само за отбор на Гуардиола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3015 0

Шампионът Манчестър Сити записа успех с 2:1 над Астън Вила и нанесе първи загуба на тима под ръководството на легендата на Ливърпул Стивън Джерард. Първият гол бе дело на централния бранител Рубен Диаш, който вкара красиво с изстрел извън наказателното поле.

Това обаче не бе най-доброто изпълнение за изминалата вечер. Малко преди да свърши първото полувреме резултатът бе удвоен, а голмайстор бе Бернардо Силва. Цялата атака, довела до попадението, заслужава специално внимание.

Трудно можем да видим отбор, различен от тези на Пеп Гуардиола, който да реализира такъв гол. Още в началото Жоао Кансело и Рияд Марез разменят подавания около и в наказателното си поле, въпреки че са усилено пресирани (много играчи в други отбори вече биха изчистили далеч топката).

Следва много интелигентен пас на алжиреца между двама, с който намери свободния Фернандиньо. Бразилецът се отчита със страхотно и премерено подаване към пробиващия по крилото Габриел Жезус.

Нападателят овладя и с второто си докосване осъществи прехвърлящ пас към Бернардо Силва, който се превърна в асистенция. Португалецът изобщо нямаше намерения да чака топката да тупне и директно я взе от въздуха, за да завърши приказното нападение по възможно най-добрия начин (вижте ВИДЕО по-долу в материала).

Все пак попадението в началото на втората част даде надежди на домакините, че могат да измъкнат поне точка. Ето обаче защо не се получи и как се разви двубоят между Астън Вила и Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички