Пет ключови въпроса преди последния кръг в английската Висша лига


Пет ключови въпроса преди последния кръг в английската Висша лига
Снимка: Getty Images

1308 0

Сезон 2020/21 в английската Висша лига е пред своя финал. В днешния неделен ден (23.05.) от 18:00ч. българско време ще се изиграе последният 38-и кръг в Англия и въпреки, че шампионът вече е ясен, има няколко интересни казуса, които очакват своето разплитане!

1. Последният мач на Хари Кейн в Тотнъм?

Наскоро се появиха информации, че голмайсторът на английската Висша лига Хари Кейн иска да напусне "шпорите" след края на настоящия сезон. След последния мач на Тотнъм срещу Астън Вила, Кейн бе забелязан да прави нещо като почетна обиколка на стадиона и да аплодира публиката - жест, който бе приет като сигурен знак, че голаджията се кани да си тръгне от Лондон. 

"Шпорите" все още са в борбата за местата в Лига Европа, но днес се нуждаят от задължителен успех като гост на Лестър. Ще успее ли Хари Кейн да си тръгне с гордо вдигната глава или Тотнъм ще претърпи нов провал в европейските си амбиции - предстои да разберем.

2. Ще успее ли Лестър да се класира в Топ 4?

Дълго време "лисиците" бяха на трето място в класирането, но точно в края на сезона допуснаха спад във формата си и вече са на пето място, с равни точки с 4-ия Ливърпул, но с по-лоша голова разлика (+24 срещу +20 в полза на "червените"). Днес тимът на Брендън Роджърс ще се надява или да вкара дузина голове във вратата на Тотнъм, или мърсисайдци да се провалят в домакинството си на Кристъл Палас!

3. Ще пропусне ли Арсенал участие в Европа?

"Артилеристите" не са пропускали участие в европейските клубни турнири вече повече от 25 години, но сега ги грози именно тази опасност. Отборът на Микел Артета трябва задължително да победи Брайтън у дома си и да се надява Тотнъм и Евертън да не спечелят своите мачове. Само така Арсенал би успял да се класира за новия турнир Лига на Конференциите!

4. Ще има ли ротации в Манчестър Юнайтед пред финала в Лига Европа?

"Червените дяволи" ще се изправят срещу Виляреал във финала на втория по сила европейски турнир. Мачът ще се изиграе в сряда (26.05.) и е важно с какъв състав ще излезе днес Оле Гунар Солскяер. "Жълтата подводница" снощи започна двубоя с Реал Мадрид със силни 11 на терена, тъй като се нуждаше от точки, но въпреки това загуби мача в неговия край. Сега, след като Манчестър Юнайтед не се бори за нищо в Англия, ще бъде люпобитно дали норвежецът ще даде почивка на някои от своите титуляри в срещата срещу Уулвърхямптън.

5. Какво ще се случи в Евертън, ако не се класира за Европа?

"Карамелите" бяха заявили още в началото на сезона своята основна цел - класиране в Топ 4! Пристигането на Хамес Родригес бе посрещнато с ентусиазъм сред феновете, отборът вървеше добре и дори в един период бе начело на класирането, но в течение на сезона ситуацията се промени. Тимът на Карло Анчелоти не само, че не успя да влезе сред най-добрите четири, но на този етап е аут и от европейските клубни турнири, заемайки 8-то място. Ако днес Евертън не вземе точки от шампиона Манчестър Сити или Тотнъм не се провали срещу Лестър, то шефовете на "карамелите" ще трябва да взимат важни решения през лятото преди старта на следващия сезон в Англия!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички