Персонални съобщения и много шеги: Как Моуриньо изкачи Тотнъм на върха


Персонални съобщения и много шеги: Как Моуриньо изкачи Тотнъм на върха
Снимка: Getty Images/Guliver

1361 0

Жозе Моуриньо изкачи Тотнъм на върха на таблицата във Висшата лига, но успехът им в началото на сезона се гради върху много повече от тактика и системи. Португалецът е развил добро разбирателство със своите играчи, в съблекалнята има приятелство и единство и тази добра атмосфера е от ключово значение за извеждането им на върха.Моуриньо е най-големият стълб, на койт о всичко се задържа.

Според Daily Mail Моуриньо не оставя нито един личен детайл на случайността. Той е много наясно от какво се нуждаят играчите му и изпраща персонализирани текстови съобщения, за да ги мотивира. Освен това ги насърчава с постоянни шеги по време на тренировка и винаги предлага помощ на всеки, който се нуждае от него.

Британският вестник съобщава, че първоначалната реакция на играчите на "шпорите" за назначението на Моуриньо за наследник на Маурисио Почетино не е била много добра. Те са го смятали като много сериозен със силен характер, но през последните месеци са станали свидетели на коренно различни неща.

Моуриньо показа любезна, разбираща страна и винаги е готов да помогне на своите играчи. Това, което обаче не се е променило, е колко изисква той от своя страна  тактически и усилията, които очаква по време на мач. Заради това нещата не са се получили толкова добре за Дани Роуз или Деле Али.

Сега нещата изглеждат добре за Моуриньо и методите му се оправдават с резултати, като най-скорошната им е победата над Манчестър Сити в събота. Треньорът дори е активен в Instagram, където често публикува снимки след мачове. Проявявайки хумора си, той публикува след победата срещу Бърнли, шегувайки се как играчите използват мобилните си телефони в съблекалнята в чест на победата.

Междувременно, той се отказа от прякора си "Специалния" и си избра нов, вижте го тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички