Напрежение у Фил Фодън? Само ако трябва да говори за "последната книга, която е прочел", пошегува се Пеп Гуардиола


Напрежение у Фил Фодън? Само ако трябва да говори за "последната книга, която е прочел", пошегува се Пеп Гуардиола
Снимка: Getty Images

658 0

На 3-ти март (неделя) Фил Фодън вкара два гола във вратата на Манчестър Юнайтед, с които обърна развоя на дербито от 27-ия кръг на английската Висша лига.

Впоследствие Ерлинг Холанд оформи крайното 3:1 на "Етихад" и Манчестър Сити отново се доближи на точка зад лидера Ливърпул (62 срещу 63).

Гуардиола се пошегува с Фодън

След последния съдийски сигнал старши треньорът на "гражданите" - Хосеп Гуардиола, се изказа ласкаво за 23-годишния англичанин, но и се пошегува с него, заявявайки, че той може да изпита напрежение единствено ако му се наложи да даде пресконференция за това коя е последната книга, която е прочел:

Фил Фодън и Хосеп Гуардиола

"Когато пристигнах в клуба, той беше на 17 или 18 години. Още тогава си личеше, че притежава всичко необходимо. Той живее за футбола. Напрежение у него може да се появи единствено ако му се наложи да даде пресконференция за последната книга, която е прочел", коментира Пеп пред "Sky Sports".

ОЩЕ: Как Хосеп Гуардиола коментира чудовищния пропуск на Ерлинг Холанд срещу Манчестър Юнайтед?

"Но във футбола няма проблеми. Точно затова, когато започна да тренира с първия отбор на 19-20 години, не съм подобрявал нещата - той си беше агресивен с топката, дриблираше, държеше се зряло. Сега вече всеки в публиката усеща, че нещо може да се случи, когато топката е в него близо до наказателното поле. Без значение дали ще се получи в крайна сметка или не - усещането е налице. Затова и той се превърна в наистина важен футболист за нас, а и за националния отбор на Англия", изтъкна още Гуардиола по адрес на Фодън.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Фил Фодън не се съгласи с твърдение на Хосеп Гуардиола!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички