Пелегрини: Трябва да притиснем Барселона до вратата


Пелегрини: Трябва да притиснем Барселона до вратата

1259 0

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини вече разполага с рецепта как да неутрализира Барселона и да спечели мача срещу каталунците. Англичаните посрещат испанския гранд тази вечер в двубоя от 1/8-финалната фаза на Шампионска лига.

"Гражданите" играха с Барселона на същия етап и миналата година, когато отстъпиха с общ резултат 1:4.

"В групите ние нито веднъж не си помислихме, че нямаме шанс. Винаги се бием до края. Играхме зле с Рома и ЦСКА, но показахме характер и сила с Байерн. Миналата година се опитахме да променим стила си, но не успяхме да изпълним плановете си. Срещу Барса не успяхме да покажем своята атакуваща игра. Основното за моят отбор е да се стреми да контролира топката. Трябва да я държим възможно най-дълго, да притиснем Барселона към вратата и да отделим специално внимание на всички силни играчи на съперника", коментира Пелегрини, цитиран от официалния сайт на УЕФА.

"Лионел Меси си остава най-добрият футболист в света. Но не трябва да мислим само за това как да спрем Меси. Ако успеем, съперникът има немалко други добри играчи. Трябва да се борим за владението на топката, да не я губим. Когато тя бъде у съперника, трябва да следим Меси и другите", допълва чилийският специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички