Разплата с Барселона ще изведе Сити до исторически четвъртфинал в ШЛ


Разплата с Барселона ще изведе Сити до исторически четвъртфинал в ШЛ
Снимка: Getty images/Gulliver

1054 0

Днес от 21:45 на своя стадион Манчестър Сити ще опита да направи всичко възможно, за да достигне за пръв път в историята си до четвъртфинал в Шампионската лига. Задачата пред Мануел Пелегрини не е никак лесна, тъй като жребият отреди на осминафиналите тимът му да се бори с Барселона.

И докато за „гражданите” това е едва второто достигане на тази фаза, каталунците за 11-ти пореден път преодоляват групите, а в настоящите два мача ще опитат за 8-ми пореден път да достигнат до най-добрите 8.

В Сити са амбицирани, тъй като именно Барселона ги отстрани миналата година.

Предимство за домакините е комфортната победа над Нюкясъл с 5:0 през уикенда, която им дава известна увереност преди тежкия сблъсък. Барселона пък стъпи накриво в Испания и шокира с 0:1 срещу Малага на „Камп Ноу”.   

Единствено Яя Туре няма да е на разположение на Мануел Пелегрини. Луис Енрика пък не може да разчита на контузените Вермаелен и Дъглас.

Вероятни състави:

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Компани, Мангала, Клиши, Фернандо, Фернандиньо, Навас, Силва, Насри, Агуеро
Барселона: Браво, Алвеш, Пике, Масчерано, Алба, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Меси, Суарес, Неймар

 

Ювентус - Борусия (Дортмунд)

В другия двубой днес Ювентус ще домакинства на Борусия (Дортмунд) в Торино. „Старата госпожа” върви уверено в Серия А, като води сериозно на втория Рома. В тима няма проблеми и с контузени играчи, след като Артуро Видал се завърна на пълни обороти към тренировъчния процес.

Единствената въпросителна пред Алегри е свързана с партньора на Карлос Тевес в нападение. В Италия смятат, че по-добрият избор е Алваро Мората, който показва сериозен растеж във формата си през последните месеци, а е и по-бърз от конкурента си Фернандо Йоренте.

Старши-треньорът на Борусия Юрген Клоп пък няма сериозни проблеми преди двубоя, а отборът му се намира в серия от 3 поредни победи и отлепи от дъното на Бундеслигата преди срещата в Торино.

Вероятни състави:


Ювентус: Буфон, Лихтщайнер, Бонучи, Киелини, Евра, Маркизио, Пирло, Погба, Ведал, Тевес, Йоренте
Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Пишчек, Суботич, Сократис, Шмелцер, Мхитарян, Шахин, Гюндоган, Ройс, Кагава, Обамеянг

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички