Пелегрини прибира крупна сума пари, ако бъде уволнен от Уест Хям


Пелегрини прибира крупна сума пари, ако бъде уволнен от Уест Хям

1354 0

Отборът на Уест Хем ще трябва да заплати неустойка в размер на 15 млн. паунда на новия мениджър на тима Мануел Пелегрини, ако реши да го уволни след слабия старт на сезона във Висшата лига. ,,Чуковете“ стартираха кампанията с четири поредни загуби и на ,,Олимпийски стадион“ се заговори за уволнението на чилийския наставник. Няма клауза за уволнение в договора между клуба и треньора, която да позволява на Уест Хем да прекрати работата си с Пелегрини, без да му плаща пълния размер на неустойката на стойност 15 млн. паунда. Единствената възможност това да не се случи е, ако двете страни стигнат до компромисно решение относно финансовата компенсация.

Отборът на ,,чуковете“ пренебрегна дългогодишната си политика при наемането на нови мениджъри, като направи дошлия от Китай треньор един от най-скъпоплатените във Висшата лига. На година чилиецът ще взима по 5 млн. паунда, като сумата може да нарасне до 7 млн. паунда при добро класиране в края на сезона. Това беше един от най-заетите трансферни прозорци за Уест Хем, които похарчиха 98 млн. паунда за нови покупки и подписаха тригодишен договор с бившия футболист на Арсенал Джак Уилшър, който ще получи за периода си на ,,Олимпийски стадион“ 15 млн. паунда.

От ръководството на клуба са склонни да дадат време на Пелегрини да подобри състоянието на отбора, но напрежението ще се покачва неимоверно с всяка следваща загуба. След международната пауза за Уест Хем предстоят тежки мачове с Евертън на „Гудисън Парк“ и две последователни домакинства на Челси и Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички