Падение за Ливърпул: Звезда на Арсенал е близо до Холанд по трансферна сума


Падение за Ливърпул: Звезда на Арсенал е близо до Холанд по трансферна сума
Снимка: Getty Images

4706 0

Звездата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд без никаква изненада бе обявен за най-ценния играч във Висшата лига с цена от 151 милиона паунда. Това показва справка на Transfermarkt, като нито един член на отбора на Ливърпул не е включен в челните места.

Салах не е най-ценният играч за Ливърпул

Невероятно, но Мохамед Салах дори не е най-ценният играч на "червените", въпреки че отбеляза 29 гола и 11 асистенции този сезон. Стойността му е 61 милиона паунда. А колумбийското крило Луис Диас, който е играл само 13 пъти в първенството през тази кампания поради контузия, струва 66 милиона паунда. Това му отрежда обаче чак 13-то място.

Двама играчи на "гражданите" са посочени в челната петица, като Холанд – рекордьорът по голмайстори на Висшата лига за един сезон – очаквано е на върха. На второ място следват съотборникът му Фил Фодън и крилото на Арсенал Букайо Сака – оценени на 97 милиона паунда. Фодън има 15 гола през този сезон, докато Сака е направил 11 асистенции и е отбелязал 13 пъти. Съотборникът на дуото в Англия Хари Кейн заема трето място, като нападателят на Тотнъм се радва на още един зашеметяващ сезон.

Рекордите на Кейн, въпреки че Тотнъм страда във Висшата лига

Освен че счупи рекорда за голове на Уейн Рууни за "Трите лъва", той също засенчи Джими Грийвс, за да стане голмайстор на "шпорите".  Само Холанд е вкарал повече от Кейн в лигата, но кампанията му в крайна сметка ще завърши с разочарование. Лондончани не успяват да сложат край на 15-годишната си суша без трофеи, докато те също са застрашени да завършат извън първите шест.

И все пак заради играта си Кейн е оценен на 80 милиона паунда, въпреки че собственикът Даниел Леви изисква от потенциалните ухажори да платят 100 милиона паунда. Стойността му е точно пред Енцо Фернандес, за когото се твърди, че струва 75 милиона паунда – въпреки че Челси го доведе на "Стамфорд Бридж" с рекорден трансфер. "Сините" платиха на Бенфика колосалните 106,8 милиона паунда за услугите на Фернандес по-рано тази година, след като той помогна на Аржентина да спечели Световната купа.

А шестима играчи са оценени на 71 милиона паунда, за да попълнят топ 10. Това са капитанът на Арсенал Мартин Йодегар, нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд, халфът на Уест Хем Деклан Райс и триото на Сити Кевин Де Бройне, Родри и Бернардо Силва. По-рано стана ясно, че при требъл на Манчестър Сити Холанд ще прибери колосални суми като бонус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички