Озверял Ливърпул прегази Сити и шансовете за титла на "гражданите"


Озверял Ливърпул прегази Сити и шансовете за титла на "гражданите"
Снимка: Getty Images/Guliver

829 0

Ливърпул изигра безспорно най-силния си двубой във Висшата лига през настоящия сезон, след като спечели с 3:0 над кандидат-шампиона Манчестър Сити в мач от междинния кръг в английския шампионат.

Мърсисайдци излязоха като преобразени след поражението след дузпи за финала за Купата на лигата именно срещу този съперник и буквално го прегази пред препълнения "Анфийлд".

Гостите излязоха с основния си състав, от който липсваше единствено Яя Туре, докато Юрген Клоп направи няколко промени, които се оказаха решаващи за победата в двубоя. Мърсисайдци не позволиха нито едно положение пред Симон Миньоле, докато в същото време пропуснаха да разгромят тотално "гражданите".

Аванс на "червените" даде Адам Лалана, който в 34' вкара страхотен гол от близо 28 метра. Той проби през халфовата линия на съперника и с отлично насочен удар посече Джо Харт.

До края на полувремето падна още един гол, след като Фирмино изведе Милнър в наказателното поле, а английският национал нямаше проблем да удвои резултата.

През втората част Ливърпул изпусна истински погром, като единственото попадение след почивката падна в 57' от крака на Фирмино след отлична асистенция на Лалана - 3:0 за Ливърпул.

С победата си мърсисайдци вече могат да мечтаят и за топ 4. Благодарение на 3-те точки воденият от Клоп състав вече има 41 пункта и се намира на 6 точки от Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, които делят 4-ото място с по 47 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички