Колебливият Арсенал колабира на "Емиратс"


Колебливият Арсенал колабира на "Емиратс"
Снимка: Getty Images/Guliver

645 0

Кандидат-шампионът на английската Висша лига Арсенал разочарова феновете си за пореден път, след като тази вечер на "Емиратс" загуби с 1:2 от Суонси и отново се отдалечи от върха и лидера Лестър Сити.

Мачът почна повече от успешно за лондончани, които още в 15' успяха да открият резултата след комбинация между Санчес и Кембъл, завършила с гол на костариканеца.

В 32 обаче Уейн Раутлийдж успя да изравни, носейки спокойствие за уелския тим, който дори се добра до победата. Това стана в 74', когато Сигурдсон центрира отлично в наказателното поле, защитата и Петър Чех не реагираха добре и Уилямс засече във вратата за 1:2.

"Артилеристите" се отчетоха с куп пропуски и 3 греди, но за пореден път не се възползваха от шанса си да съкратят изоставането си от лидера Лестър.

Това е втора поредна загуба за лондончани в шампионата, както и трета в последните 4 мача на "Емиратс" срещу Суонси.

Разликата с лидера Лестър вече е 6 точки, а в същото време Манчестър Юнайтед и Уест Хям се доближиха максимално до "артилеристите" в опит да влязат в топ 4.

В следващия кръг Арсенал окончателно може да загуби шансове за титлата, тъй като гостува на "Уайт Харт Лейн" в градското дерби с Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички