Отново след дузпи: Челси направи нова крачка към финала в Карабао Къп


Отново след дузпи: Челси направи нова крачка към финала в Карабао Къп
Снимка: Getty Images

2413 0

Отборът на Челси постигна нова победа с дузпи в Карабао Къп, класирайки се за четвъртфиналите на надпреварата. "Сините" не успяха да победят Саутхемптън в редовните 90 минути след равенство 1:1, но при дузпите показаха хладнокръвие и спечелиха.

Кай Хаверц даде преднина на лондончани на "Стамфорд Бридж" в края на първата част, възползвайки се от асистенция на Хаким Зиеш. В началото на второто полувреме обаче Саутхемптън изравни чрез Че Адамс, а до края на мача не паднаха повече голове. 

Последваха 11-метрови наказателни удари, при които "светците" направиха два пропуска, а "сините" - един. За гостите пропуснаха бившият играч на Арсенал Тио Уолкът и младокът Уилям Смолбоун, който дълго време отсъстваше поради тежка контузия. За "сините" пък Мейсън Маунт не успя да вкара, но заслугата бе на Фрейзър Форстър.

И в предишния кръг на Купата на Лигата Челси елиминира съперника си Астън Вила с дузпи, като и тогава бе 4:3 при 11-метровите наказателни удари. "Сините" най-после стигнаха четвъртфиналите на надпреверата, след като не успяваха в последните години. Жребият за 1/4-финалната фаза ще бъде изтеглен в събота.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички