Без Лукаку и Вернер: Лидерът Челси не спря да вкарва срещу последния във Висшата лига


Без Лукаку и Вернер: Лидерът Челси не спря да вкарва срещу последния във Висшата лига
Снимка: Getty Images

5454 0

Лидерът във временното класиране на английската Висша лига Челси се справи безпроблемно с домакинството си срещу последния в подреждането Норич. "Сините" от Лондон разгромиха опонента си с безпощадното 7:0, въпреки че бяха без двамата си основни нападатели - Ромелу Лукаку и Тимо Вернер.

Футболистите на Томас Тухел нямаха никакви проблеми в днешния двубой. Те откриха резултата рано-рано - в 8-ата минута чрез хубав удар на Маунт, с което си осигуриха нужното спокойствие за старт. До края на частта паднаха още две попадения, дело на Хъдсън-Одой и Ройс Джеймс.

Въпреки комфортния аванс Челси не намали темпото през втората част и последваха четири три гола. Освен всичко друго гостите останаха и с човек по-малко, след като малко след 5-ия гол Бен Гибсън получи втори жълт картон и съответно червен.

В края на срещата пък "сините" от Лондон получиха правото да изпълнят и дузпа. С това се нае Маунт, чийто удар обаче бе спасен от Тим Крул. Оказа се обаче, че стражът не е бил на или зад голлинията, което наложи 11-метровия наказателен удар да бъде пребит. От втория опит той не сбърка. А в последните секунди от двубоя оформи и своя хеттрик.

СЪСТАВИ

Челси: Менди, Чалоба, Силва, Рюдигер, Джеймс, Жоржиньо, Ковачич, Чилуел, Хъдсън-Одой, Маунт, Хаверц

Норич: Крул, Ханли, Гибсън, Кабак, Аарънс, Леес Мелу, Норман, Маклийн, Янулис, Сарджънт, Пуки

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

8' - 1:0! Рано-рано в двубоя Челси се оказа напред в резултата. Маунт получи топката от Жоржиньо на границата на наказателното поле и стреля моментално без да се бавя, пласирайки топката в долния десен ъгъл на Крул, който нямаше шансове да хване силния удар.

18' - 2:0! Ковачич изведе по великолепен начин Хъдсън-Одой, който пое топката, напредна и от удобна позиция насочи удара си в далечния ъгъл по прецизен начин, за да удвои резултата за своя тим.

42' - 3:0! Рийс Джеймс бе изведен с поредния отличен дълъг пас в мача. Младият англичанин се озова очи в очи срещу Крул и много технично прехвърли стража, за да оформи класическата преднина. Мейсън Маунт се отчете с асистенцията.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 53-ата минута Чилуел направи много груба грешка в своята половина и Пуки успя да отклони към свой съотборник. Той се изправи срещу Менди и опита да го заобиколи, но стражът блокира впечатляващо с крак и спаси вратата си.

57' - 4:0! Ковачич се отличи с нова асистенция, след като намери Чилуел в наказателното поле, а бранителят отправи силен удар по диагонала и се разписа.

63' - 5:0! Отново Ковачич подаде към Хъдсън-Одой по фланга. Той опита центриране, но топката се отклони в противников бранител и се насочи към вратата на Крул, който не реагира по най-добрия възможен начин и в крайна сметка отново трябва да я вади от мрежата си.

Секунди след това положението за гостите стана още по-кошмарно, след като Бен Гибсън закъсня с намеса в краката на Рийс Джеймс и получи втори жълт картон в срещата, оставяйки отбора си с човек по-малко.

Малко след 80-ата минута Челси получи правото да бие дузпа заради игра с ръка в наказателното поле. Мейсън Маунт се нае с това, но ударът му бе спасен от Тим Крул. Оказа се обаче, че стражът не е стъпил на голлинията при изпълнението и дузпата бе пребита.

85' - 6:0! От втория път Маунт вкара, въпреки че Крул отново успя да играе с топката. Англичанинът стреля силно в средата на вратата. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Самият факт, че "сините" от Лондон са първи при тази чудовищна игра на Ливърпул и Манчестър Сити е достатъчно показателен. А в този случай срещу тях излиза отбор, който е спечелил едва 2 точки до момента, и то дошли в последните два кръга (допреди тях бяха с 0 пункта). За сравнение - Челси е лидер с 19 точки.

Проблем за Томас Тухел е, че двамата му нападатели Тимо Вернер и Ромелу Лукаку са под въпрос за срещата (а това важи и за Кристиан Пулишич). Белгийският нападател пък е в топ форма през този сезон и пренесе представянето си от Интер и в Лондон, така че със сигурност би липсвал на тима си.

"Сините" са в серия от два поредни успеха над този съперник при директните сблъсъци, но и в двата случая те идват едва с един гол разлика - с 1:0 у дома и с 3:2 като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички