От Лийдс за Илия Груев: Точно в сърцето ни


От Лийдс за Илия Груев: Точно в сърцето ни
Снимка: БГНЕС

1399 0

Подемът за Лийдс в Чемпиъншип продължава и отборът вече оглави класирането, изравнявайки Лестър по точки, но с по-добра голова разлика ("лисиците" са с мач по-малко). А представянето на полузащитника на тима Илия Груев продължава да му печели симпатии на Острова.

Българинът е титуляр в 12 поредни шампионатни мача в този сгъстен цикъл, като в 11 от тях остава на терена до края. Случайно или не - в този период Лийдс е непобеден за впечатляваща серия - 11 победи и само 1 равенства в Чемпиъншип.

Илия Груев блести за Лийдс

В последния кръг преди паузата за националните отбори Лийдс победи с 2:0 у дома Милуол. Груев изигра пореден силен мач, въпреки че получи и жълт картон. А след срещата от клуба му посветиха специална публикация.

Още: Илия Груев мечтае за участие на европейско или световно първенство с България

В официалната страница на Лийдс в социалната мрежа Twitter (X) споделиха карта на местата по терена, по които Груев се е подвизавал, както и къде е давал подаванията си. Към снимката добавиха и описание: "Точно в сърцето ни".

Фенове на Лийдс се чудят: Защо Илия Груев не бе футболист №1 на България?

След церемонията "Футболист на годината" в България някои фенове на отбора отбелязаха като коментари в социалните мрежи, че Груев е завършил на второ място, като други се изненадаха, че не е спечелил приза. Има си и логична причина за това обаче - в началото на престоя си в Англия халфът не получаваше почти никакви шансове за изява, а най-добрите моменти за него дойдоха през 2024-та, а не през 2023-та, за която се връчва наградата. Самият Илия Груев пък посочи най-добрия в света на неговата позиция.

Как бяха разпределени гласовете между претендентите за “Футболист на годината”?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички